Yangından etkilenenlere yardım ödemeleri başladı 

Bakan Çavuşoğlu, 30 milyon liralık desteğin yangından etkilenenlere dağıtılmaya başlandığını duyurdu. 

GÜNDEM 31.07.2021, 07:53 31.07.2021, 08:14
Yangından etkilenenlere yardım ödemeleri başladı 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangınlarla ilgili son gelişmeleri aktarmak ve durumu değerlendirmek amacıyla Antalya’da düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantının ardından da bir televizyon programına katılan Çavuşoğlu, acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından hasar tespitinin yapılacağını aktardı. 



Ödemeler dün başladı 

Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan 10 milyon TL geldiğini ve 20 milyon TL’nin de çeşitli kurumlardan toplanması ile 30 milyon TL elde edildiğini ifade etti. “Vatandaşlarımıza ödemeler bugün başladı ama asıl ödemeler yarın (31 Temmuz) başlıyor. Çok acil ihtiyaçlar karşılandıktan sonra hasar tespit çalışmaları yapılacak ve diğer ihtiyaçlara yönelik destekler başlayacak.” şeklinde konuşan Bakan, hasar tespit çalışmalarının başladığını duyurdu. 



Hasar tespitleri başladı 

Çavuşoğlu: “Hasar tespit çalışmaları başladı. Telef olan pek çok hayvan yerinde görüldü. Bu gece itibarıyla tüm hayvanlar gömülecek. İlk etapta vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için 30 milyon TL destek verilecek. Hasar tespiti ile birlikte hangi vatandaşın ne kadara ihtiyacı varsa hepsi karşılanacak.” 



Evler bir sene içinde teslim edilecek 

Bakan: “Evleri yanan pek çok vatandaş bar. Onlara da bir sene içinde evlerini teslim edeceğiz. Vatandaşın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.” 

Yorumlar (1)
Bakan 3 yıl önce
Helal olsun devletimiz büyüktür. Kısa sürede pek çok noktadaki yangınları söndürdüler. Vatandaşın yaralarını sarıyorlar şimdi de. Devletimiz var olsun.