Yangın söndürme çalışmaları için gelen Azerbaycanlılar, sevgi seliyle karşılandı 

Ülkenin farklı noktalarında art arda çıkan yangınlarla mücadeleye destek vermek amacıyla Azerbaycan’dan gelen 55 araçlık ekip, Çorum’dan geçtiği sırada vatandaşların sevgi seliyle karşılandı. 

GÜNDEM 03.08.2021, 09:20 04.08.2021, 10:15
Yangın söndürme çalışmaları için gelen Azerbaycanlılar, sevgi seliyle karşılandı 

Türkiye’de birbiri ardına çıkan yangınların bir kısmı hala söndürülebilmiş değil. Yurt dışından gelen araç ve insan desteği ile söndürme çalışmaları sürerken Azerbaycan’dan gelen 55 araçlık ekip, Antalya’ya doğru ilerlemeye devam ediyor. Gece saatlerinde Çorum’dan geçen 41 itfaiye aracı ve 14 personel aracı ile 306 kişilik personel, karayolunda sevgi seliyle karşılandı. 



Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, il yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve vatandaşlar tarafından Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla karşılanan yardım ekibine Çorum Belediyesince hazırlanmış kumanyalar dağıtıldı.  



Azerbaycanlı askerler karayolunda namaz kıldı 

Bir süre sohbetin ardından Azerbaycan askerleri, karayolunda namaz kıldı. Çorumlu karşılama ekibi ve basın mensupları ise o anlarda duygu seli yaşadı. 



“Her zaman Türkiye’nin yanındayız” 

Azerbaycan’dan gelen yardım ekibinin başkanı olan Elxan Bedelov, “Türkiye için geldik. Ne zaman çağırsanız geliriz. Biz her zaman Türkiye’nin yanındaydık bundan sonra da yanında olacağız.” ifadelerini kullandı. 



“Allah birliğimizi bozmasın” 

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı: “Biz, ‘Tek devlet iki millet’ dedik. Kardeşlerimize, bizi bu zor zamanda yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz. Hepsine saygılarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Biz kardeşiz. Azerbaycanlı kardeşlerimiz dara düştüğünde de biz hazırız. Biz sıkıntıya girdiğimizde Azerbaycanlı kardeşlerimiz bizim yanımızda. Allah birliğimizi bozmasın.” 



“Yettim kardeş” dediler 

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın: “Azerbaycanlı kardeşlerimiz, ‘Yettim kardeş’ diyerek yola çıktılar. O anda hepimizde heyecan oluştu. Çorum halkını temsilen sizi karşılamak istedik. Azerbaycanlı kardeşlerimizi ne kadar sevdiğimizi söylemek istedik. Ne zaman sıkıştıysak geliniz. Ne zaman siz sıkışırsanız şehadeti göze alarak gelmeye hazırız. Azerbaycan halkı bizim öz kardeşimizdir.” 

Yorumlar (0)