Yangın bölgesine av yasağı

Bakan Pakdemirli, yaban hayatını korumak maksadıyla Muğla ve Antalya'da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 av döneminde ava kapatıldığını bildirdi.

GÜNDEM 12.08.2021, 18:11 13.08.2021, 15:21
Yangın bölgesine av yasağı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarına dair son bilgileri veren Bakan Pakdemirli, Burdur'a bağlı Bucak ilçesinde yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Gece saatlerinde Burdur'da toplantı yaptıklarını dile getiren Pakdemirli, "Zincir halinde çıkmış olan yangınlardan Köyceğiz'i de kontrol altına aldık. Yangınlar ile ilgili ülkemizin gündemini ortadan kaldırıyoruz. Katkısı olan tüm kuruluşlar ve milletçe bu yangınların üstesinden gelebildik. Hayatın normal akışına geçebilmiş olmamız gerekiyor." sözlerini sarf etti.

Yangın mağdurlarına hibe desteği

Akdeniz kuşağında olmamız nedeni ile yeniden yangınların çıkacağına işaret eden Pakdemirli, "Gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışmaları için iş makineleri bölgeye sevk ediliyor. Bugünü yangının sona erdiği, yeşil vatan dönüşünün başladığı gün olarak ilan edebiliriz. Yangından zarar gören kişilere çeşitli hasarlarının hibe olarak karşılanacağını ilettik." şeklinde konuştu.

Yangın bölgesinde av yasağı

Ormanlar kadar bütün canlıların da önemsendiğini dile getiren Pakdemirli, "Yaban hayatının doğru yönetimi için de gerekli düzenleme gerçekleştirilecek. Muğla ve Antalya'da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin bu yıl ve önümüzdeki yıl av döneminde ava kapatılması yönünde karar aldık." dedi.

Yorumlar (0)