Yalova'da Ocakbaşı vurgunu!

Yalova’da bir ocakbaşı et lokantası, hesap ödeyen 40 müşterinin banka kartlarını özel yazılımlı cihazlarla kopyalayarak 250 bin liralık vurgun yaptı.

GÜNDEM 06.07.2019, 11:08
Yalova'da Ocakbaşı vurgunu!

Yalova’da bir ocakbaşı et lokantası, 40 müşterinin, hesap ödediği sırada banka kartlarını özel yazılımlı cihazlarla kopyalayarak 250 bin liralık vurgun yaptı. Lokanta sahibi ve 3 çalışanı yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, farklı zamanlarda, 40 kişinin banka kart bilgilerinin izinsiz kopyalanıp, büyük miktarda zarara uğradıkları şikayeti üzerine çalışma başlattı. Kurulan özel ekiple başlatılan araştırmada, 40 kişinin 3 aylık hesap ekstreleri ve kartlarını kullandıkları işyerlerindeki güvenlik kameraları tek tek mercek altına alındı.

Sahte kart üzerine 250 bin TL geçilmiş

Mağdurların ortak yönlerini araştıran polis ekipleri, 40 kişinin de Yalova Kapalı Pazaryeri'ndeki bir lokantaya gittiklerini belirledi. Araştırmalarını derinleştiren Yalova polisi, müşterilerin ödeme yaptığı sırada, banka bilgilerinin özel cihazlar ve özel yazılımlarla kopyalandığını belirledi. Ayrıca polis, oluşturulan sahte kartlar üzerinden yaklaşık 250 bin TL haksız kazanç elde edildiğini tespit etti.

4 kişi gözaltında

Ocakbaşı et lokantasına operasyon düzenleyen polis ekipleri, işletme sahibi Murat Ç. (49) ile çalışanlar A.A. (36), Y.D. (55) ve N.Ç'yi (50) gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, çok sayıda pos cihazı, banka ve hafıza kartları, cep telefonları ele geçirildi. Pos cihazı üzerinde yapılan incelemede, içindeki uygulamaların orijinal olmadığı ve kart kopyalamak için özel yazılımlı programlar yüklü olduğu ortaya çıktı.

Diğer taraftan baskında, üzerinde sahte sürücü belgesiyle yakalanan Y.D'nin, benzeri 33 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 4 şüpheli, sorgulanmak üzere Yalova Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Güneş

Yorumlar (0)