Yakalanan FETÖ’cünün evinde çıkan para dudak uçuklattı

Uzun süredir aranan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve eski binbaşı G.S., İstanbul’da yakalandı. Zanlının evinde çıkan para, ağızları açık bıraktı. 

GÜNDEM 05.10.2022, 10:49
Yakalanan FETÖ’cünün evinde çıkan para dudak uçuklattı

FETÖ mensuplarının deşifre edilmesi ve yakalanmasına ilişkin çalışmalarına devam eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önemli bir operasyona daha imza attı. FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle ordudan ihraç edilen eski binbaşı G.S.’nin peşine düşen ekipler, zanlının İstanbul’da yaşadığını tespit etti. Uzun süredir aranan firari binbaşının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda binbaşı rütbesine kadar yükseldiği, ardından ordudan ihraç edildiği bildirildi. 

Evden 634 bin lira çıktı

Gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları sonucu G.S.’nin adres bilgilerine ulaşıldı. Gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra operasyona başlayan ekipler, zanlıyı evinde kıskıvrak yakaladı. G.S. gözaltına alınarak emniyete götürülürken, evinde ise geniş çaplı arama başlatıldı. Yapılan aramalar sonucunda nakit olarak 10 bin avro (184 bin lira), 10 bin 440 dolar (193 bin lira), 2 bin Kanada doları (27 bin lira) ve 10 bin 870 sterlin (230 bin lira) ele geçirildi. Toplamda 634 bin liraya tekabül eden paralara el konuldu. Evde ayrıca örgüte ait çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi. Yakalanan FETÖ mensubu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Ele geçirilen dijital materyallere ilişkin incelemeler devam ediyor. 



Yorumlar (0)