Yabancı misyon temsilcilerinden Bartın mesajları

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında patlama meydana geldi. Patlama neticesinde yaşamını yitiren ve yaralanan madenciler oldu. Maden faciası sebebiyle yabancı misyon temsilcilerinden geçmiş olsun ve başsağlığı mesajları geldi.

GÜNDEM 15.10.2022, 15:51 16.10.2022, 16:21
Yabancı misyon temsilcilerinden Bartın mesajları

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında patlama meydana geldi.

40 madenci hayatını kaybetti

Patlama sebebiyle şu an itibarıyla 40 madenci yaşamını yitirirken, bazı madencilerin de yaralandığı kaydedildi.

Yaşananlar sonrasında Türkiye'deki yabancı misyon temsilcileri, yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayınladı.

ABD: “Derin üzüntü duyuyoruz”

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından gelen paylaşımda, Bartın’daki maden ocağında yaşanan elim patlamadan derin üzüntü duyulduğu aktarılarak, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." sözleri kullanıldı.

İtalya: “Türk milletinin acısına ortak oluyoruz”

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin paylaşımında, "Bartın'da yaşanan maden ocağı patlamasında yaşamını yitirenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyor, bu acılı günde Türk halkının acısına ortak oluyoruz." açıklaması yapıldı.

İngiltere: “Kısa sürede olumlu sonuçlanmasını diliyoruz”

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ajay Sharma ise yaptığı paylaşımda, Bartın’daki maden faciası sebebiyle derin bir üzüntü içinde olduğunu, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa dileyerek, kurtarma çalışmalarının kısa sürede olumlu sonuçlanmasını ümit ettiğini kaydetti.

Ukrayna: “Geçmiş olsun Türkiye”

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlaması haberini derin üzüntüyle öğrendiklerini söyleyerek, "Dualarımız ve düşüncelerimiz, bu trajedinin kurbanları ve sevdiklerini kaybedenlerin yanındadır. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği, Bartın’daki maden ocağında yaşanan patlamadan derin üzüntü duyulduğunu belirterek, "Yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun Bartın, geçmiş olsun Türkiye." sözlerini kullandı.

Yunanistan elçiliği: “En içten taziyelerimizi gönderiyoruz”

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin hesabından gelen paylaşımda, "Türkiye'ye, Amasra'da yaşanan acı iş kazası için Yunanistan'dan en içten taziyelerimizi gönderiyoruz.” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)