WhatsApp mesajları, işveren lehine “delil” sayıldı, işçiler tazminatsız kovuldu 

İzmir’de Covid-19 sebebiyle kapanan bir otelin personelleri, sağlık çalışanlarının konaklamaya gelmesi üzerine işe çağırıldı. WhatsApp üzerinden mesaj atılarak mesainin başlayacağını bildiren işveren personellerinin işe gelmediğini belirterek çalışanları işten çıkardı. Çalışanlar ise soluğu mahkeme aldı. Mahkeme ise WhatsApp yazışmalarını delil kabul ederek işvereni haklı buldu ve işçilerin tazminatsız kovulmasında sakınca bulunmadığını kaydetti.  

GÜNDEM 15.12.2021, 16:56
WhatsApp mesajları, işveren lehine “delil” sayıldı, işçiler tazminatsız kovuldu 

Ülke genelinde etkisini büyük oranda hissettiren Covid-19 pandemisi, özellikle turizm ve konaklama sektörünü derinden etkilemiş; pek çok konaklama merkezi kapıya kilit vurmuştu. Fakat Sağlık Bakanlığı’nın aldığı “Tedaviye muhtaçlar, yaşlılar, yalnız yaşayanlar ve sağlık çalışanları konaklama merkezlerinde kalabilir.” kararının ardından ise pek çok otel ve pansiyon tekrar işlemeye başlamıştı. Sağlık çalışanlarına ve belirtilen nitelikleri taşıyanlara hizmet vermek için açılan konaklama mekanlarının sahipleri de personellerini teker teker işe çağırmıştı. 

İzmir’de yaşanan olayda sağlık çalışanlarının konaklaması için açılan otelde çalışan personeller, işveren tarafından mesaiye çağırıldı. WhatsApp üzerinden personellerine mesaj atan işveren, bazı personellerinin işe geldiğini fakat pek çok kişinin “sağlık tedbirlerinin alınıp alınmadığını” sorguladığını ve WhatsApp üzerinden çağırmanın geçerli olmadığını belirterek işe gelmediğini ifade etti. 



Mesajı görmezden gelenler kovuldu 

Otel personellerinden çoğunun işe gelmemesi ve WhatsApp mesajlarını da görmezden gelmesi üzerine işveren, o işçileri tazminatsız kovdu. İşten çıkartılan personeller ise soluğu mahkemede aldı. Mahkeme, WhatsApp yazışmalarını “belge” ve “delil” olarak sayarak otel yönetimini haklı buldu ve işçilerin tazminatsız kovulmalarını onayladı.  

Yorumlar (0)