'Vız gelir tırıs gider’ diyen İmamoğlu'ndan yeni açıklama: "Özür diliyorum"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nagehan Alçı, Akif Beki ve Ertuğrul Özkök’ün de aralarında yer aldığı isimlerle çekilen Karadeniz gezisi görüntülerine gelen eleştiriler ile ilgili yaptığı, "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Umurumda değil" sözleri sebebiyle özür diledi.

GÜNDEM 07.05.2022, 14:01 07.05.2022, 17:35
'Vız gelir tırıs gider’ diyen İmamoğlu'ndan yeni açıklama: "Özür diliyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisi esnasında Ertuğrul Özkök, Nagehan Alçı, Akif Beki'nin de aralarında yer aldığı isimlerle olan görüntülerine gelen eleştirilere ilişkin verdiği cevap sebebiyle bir açıklama yaptı.

“Vız gelir tırıs gider” diyen İmamoğlu, özür diledi

Katıldığı bir programda konuşan İmamoğlu, Karadeniz gezisinde beraber poz verdiği gazeteci tercihine ilişkin eleştirilere ‘Vız gelir tırıs gider’ sözleriyle cevap vermişti. Gelen tepkiler sonrası yeni bir açıklama yapan İmamoğlu, "Ben çiftçi çocuğuyum, kibir benden doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, yalnızca ve yalnızca dün bir konuşmada sarf ettiğim 'vız gelir tırıs gider' sözlerim sebebiyle özür diliyorum" açıklamasını yaptı.

Sözlerinin devamında İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bir görüntüyle yok sayılan ve linç edilen, kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, oy vermem denilen ve yok sayılan bir kişi durumuna gelinirse insanın canı yanıyor ve kalbi kırılıyor. Birkaç cümle de olsa yanlış sözler kurabiliyorum. Yanlış bir şekilde kullandığım sözler için özür diliyorum. Ben dostluklarımı, senelerdir birlikte olduğum arkadaşlarımı bir görüntü karesiyle terk edilsin amacıyla edinmedim. Bir fotoğrafla dostlukları düşmanlığa çevirmek niyetiyle yola çıkmadığım gibi hayatım boyunca düşman niyetine kimseyi de koymadım, bundan sonra da koymayacağım.”

“Eleştirilerini iletmek isteyen herkesi çağırıp dinleyeceğim”

 İmamoğlu, kendisine yönelik eleştirilerde bulunan kişileri davet edip, teker teker dinleyeceğini belirtti ve şunları söyledi:

“Benimle dertleşmek, eleştirisini iletmek ve duygularını aktarmak ve yol arkadaşı olarak dostça ve uygarca fikirlerini iletmek isteyen herkesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günü ya da başka bir gün davet edip, hepsini teker teker dinleyeceğim. Bu süreci biz, ciddi bir seferberlik süreci olarak gördük ve söz konusu sürecin bu tür kazalara uğramaması adına hassas olmamız gerektiğini anımsatıyoruz. Akıllı olun, akıllı olalım şeklinde ifade ettiğim sözler de gerçek akıldır, ayar veren laf değildir. Toplumun temsilcisiyim, 16 milyon insanın temsilcisiyim. Bu saatten sonra gündemim burada bulunan milyonlarca fidedir. Benim nezdimde bu mesele kapanmıştır. Bu konuyla ilgili yol arkadaşlarım, kurumumu temsilen hiç kimse tek bir söz söylemeyecek, söyleyemez. Bunun tek muhatabı benim. 19 Mayıs'taki toplantı da basına kapalı şekilde yapılacak."

Yorumlar (0)