Veterinere cinsel saldırı davasında karar verildi: Profesöre hapis cezası

Ankara'da bir kadın veteriner hekimin, görev yaptığı hayvan hastanesinde cinsel saldırıya uğramasına yönelik davada yargılanması devam eden eski Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye 9 sene hapis cezası verildi.

GÜNDEM 22.06.2022, 15:45 22.06.2022, 15:47
Veterinere cinsel saldırı davasında karar verildi: Profesöre hapis cezası

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki gerçekleştirilen duruşmaya tutuksuz sanıklardan cinsel saldırıya ilişkin delilleri karartmakla suçlanan jinekolog Hüseyin Şenyurt, Hasan Bilgili, veteriner hekim Serkan Durmaz ve mağdur Ç.B.’nin avukatları hazır bulundu. Davayı mağdurun ailesinin içerisinde bulunduğu bir grup da izledi.

Şenyurt “Delilleri karartacak bir şey yapmadım”

Mahkeme başkanı, bir önceki celse de savcının esas hakkındaki görüşünü aktardığını ifade ederek, bununla ilgili taraflara cevaplarını sordu. Sanık Şenyurt, zanlı Bilgili ile Durmaz'ı daha öncesinde tanımadığını, olay günü mağdur ile muayenehaneye beraber girdiklerini söyledi.

Ç.B'yi yüzeysel bir şekilde muayene ettiğini ifade eden Şenyurt, söylenildiği gibi delil karartacak eylemlerde bulunmadığını iddia etti.

Veteriner Hekim Durmaz’dan “Etkileşime geçmedim” savunması

Zanlı Veteriner hekim Durmaz da hayvan hastanesinde bulunduğu sırada Ç.B ile sanık Bilgili'nin alkollü olduğunu gördüğünü, bunun üzerine kendisine gelebilmesi için Ç,B'ye serum taktığını ifade etti.

Bunun haricinde mağdurla bir etkileşimi olmadığını öne süren Durmaz, konu ile ilgili beraatini istedi.

İftira atıldığını iddia etti

Sanık Bilgili ise öncesinde sunduğu beyanlarını tekrar ederek belirterek, Ç.B'ye cinsel istismarda bulunmadığını, tarafına iftira atıldığını iddia etti. Ç.B'nin avukatları da dava dosyasında bulunan adli tıp raporuna göre cinsel saldırının gerçekleştirildiğine dikkati çekerek şüphelilerin cezalandırılmasını talep etti.

9 sene hapis cezası verildi

Beyanların sonrasında karar veren mahkeme heyeti Bilgili'ye "cinsel saldırı suçundan" 9 sene hapis cezası verdi. Hakkında takdiri indirim yapılmayan Bilgili'nin tutuklanması için karar verildi.

Şüphelilerden Serkan Durmaz'ın tehdit ve hakaret, hürriyeti tahdit, cinsel saldırı suçuna iştirak, Hüseyin Şenyurt'un ise delilleri karartma suçlarından beraat etmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)