Veteriner Hekimler Odası da petshop tartışmasına katıldı!

Petshop işletmelerinin Kasaplar Odası'na bağlanmasıyla ilgili yapılan tartışmalar hakkında açıklama yapan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, "Eskiden de çiçekçiler alt grubuna üyeydiler. İlk bakışta tuhaf geliyor ama aslında ortada ironi yaratacak bir durum yok. Konu hayvan sağlığı ile ilgili." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 24.07.2022, 09:26 Hakan Öksüz
Veteriner Hekimler Odası da petshop tartışmasına katıldı!

Petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını belirten Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, gündeme damga vuran bir tartışma başlattı. Yeni petshop açacak kişilerin, kendilerine başvuru gerektiğini kaydeden Yardımcı, sosyal medyada tartışma başlattı. Birçok sosyal medya kullanıcısı durumun ironisini anlatan görseller paylaştı.

"Konu hayvan sağlığı ile ilgili"

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan bir açıklama geldi. Her mesleğin alt gruplarının bulunduğunu söyleyen Arslan, "Ortada ironi yaratacak bir durum yok. Her meslek grubu, kendi alanına yakın olan yere üye olur. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin düzenlemesi de böyle. Petshoplar daha önce de çiçekçiler alt grubunun üyesisiydi. Şimdi de yeni açılanlar işletmeler Kasaplar Odası'na bağlandı. her ne kadar kulağa garip gelse de konu hayvan sağlığı ile ilgili. Esasında bu işletmelerin işleyişinde değişiklik yaşanmayacak." ifadelerini kullandı.

"Eskiden de çiçekçiler alt grubuna üyeydiler"

Petshopların denetim ve ruhsatlanması ile ilgili de bir değişikliğin olmayacağını söyleyen Murat Arslan, "Durumun özeti bu. Sosyal medyada durumun uygunsuzluğuna ilişkin görseller paylaşılıyor. Eskiden de çiçekçiler alt grubuna üyeydi petshoplar. Bütün canlılar çiçek miydi yani? Gündeme gelse onunla ilgili de çok fazla şey söylerlerdi." dedi.

"Ankara'daki yaklaşık 200 petshop, Manavlar Odası'na bağlı"

Her petshop işletmesinin eskiden beri değişik odalara üye olabildiğini belirten Profesyonel Evcil Hayvan Ticareti İle Uğraşanlar Derneği Başkanı Misak Kehyeoğlu ise, "Kendi odamız olmadığı için bütün işletmelerimiz farklı odalara dağılmış durumda. Yaklaşık 200 petshop, Manavlar Odası'na bağlı." diye konuştu. 

Yorumlar (0)