Vekillerin bir haftalık tatili bitti: Meclis'te gündem yoğun

Genel Kurul'da; Rabia Naz, ender görülen hastalıklar, bilişim teknolojileri bağımlılığına dair uluslararası anlaşmalar ve araştırma komisyonu raporları masada olacak.

GÜNDEM 07.02.2021, 18:31
Vekillerin bir haftalık tatili bitti: Meclis'te gündem yoğun

TBMM, bir haftalık tatilin ardından yasama faaliyetlerine yoğun bir gündemle başlayacak.

Genel Kurul'da; Rabia Naz, ender görülen hastalıklar, bilişim teknolojileri bağımlılığına ilişkin uluslararası anlaşmalar ve araştırma komisyonu raporları ele alınacak.

Genel Kurul salı günü toplanıyor

Meclis Genel Kurulu, 9 Şubat Salı günü bir araya gelerek, gündemde olan uluslararası anlaşmaların uygun bulunduğuna dair kanun tekliflerini görüşecek.

Genel Kurul'da ayrıca; 'İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Mensuplarından Kurulu Karma Komisyon Raporu' ile '2019 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu Hakkında Dilekçe Komisyonu' görüşülecek.

Bilişim teknolojileri bağımlılığı ve ender görülen hastalıklar görüşülecek

ALS, Down sendromu, diğer gelişim bozuklukları, otizm, SMA, DMD, ALS, MS hastalıkları, bilişim teknolojileri bağımlılığının kişiler üzerindeki olumsuz etkileri, Rabia Naz Vatan başta olmak kaydıyla şüpheli çocuk ölümleri hususunda TBMM araştırma komisyonlarının hazırladığı raporlar da Genel Kurul'un gündem maddelerinden olacak.

Çocuk işçiliği ile ilgili gerçekleştirilen çalışmalar dinlenecek

İnsan Haklarını Araştırma Komisyonun Çocuk Hakları Alt Komisyonu, 11 Şubat tarihinde toplanarak İçişleri Bakanlığı yetkililerinin çocuk işçiliği ile ilgili güvenlik güçlerinin ve yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği çalışmalar, İller İdaresi Genel Müdürlüğü başta olmak kaydıyla, diğer birimlerin örnek projelerine ilişkin sunumları dinleyecek.

Grup toplantıları gerçekleştirilecek

Meclis'te siyasi partilerin haftalık olarak düzenledikleri grup toplantıları da tekrar başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Şubat'ta AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda, AK Partili milletvekillerine hitap edecek.

Yorumlar (0)