Vefalı köpek Fero sahibinin mezarından ayrılmıyor

4 gün önce hayata veda eden 92 yaşındaki Ömer Güven’in 12 senedir gözü gibi baktığı Alman çoban köpeği ‘Fero’ sahibinin mezarının başında nöbet tutuyor. Uzun yıllardır sahibi ile aralarında güçlü bir dostluk olan köpek sahibinin öldüğünü kabullenemiyor.

GÜNDEM 04.11.2021, 17:50 05.11.2021, 15:05
Vefalı köpek Fero sahibinin mezarından ayrılmıyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde 12 senedir örnek bir arkadaşlık sergileyen Fero isimli Alman çoban köpeği ile 92 yaşındaki Ömer Güven’in yolları sahibinin rahatsızlanıp hayata veda etmesiyle ayrıldı.

Eşini kaybettikten sonra Kaymaklı Mahallesi’nde yaşamaya başlayan Güven, burada bazı sahipsiz kedi ve köpeklere bakmaya başladı. Çevresinin ‘hayvansever’ olarak tanıdığı Ömer Güven, sahipsiz bir köpek olan köpeğe Fero adını vererek sahip çıktı. Aralarındaki bağ her sene daha da güçlendi. 29 Ekim’de rahatsızlanan Ömer Güven’in cansız bedeni eve geldiğinde köpeği Fero sabaha kadar tabutunun başında bekledi.  

Sahibinin gömüldüğünü de gören Fero, tam 4 gündür mezarın üstünde yatarak özlemini dindirmeye çalışıyor. Ömer Güven’in çocukları köpek ile babasının arasındaki özel bağı bildiklerini ve bu durumun örnek olması gereken bir durum olduğunu belirtiyor.  

“İki gün yemek yemedi”

Ömer Güven’in kızı Sevilay Sürül, "Köpeğini çok severdi. Köpeği hep kucağındaydı, hep onun peşindeydi. Buraya geleceğim zamanlarda babama ihtiyaçlarını sorardım o benden hep köpeği ile ilgili şeyler isterdi. Babam ölünce köpek çok üzüldü. İki gün boyunca bir lokma yemek yemedi. Hep mezarın üstünde yattı. Onunla çok özel bağı vardı” dedi.

“Her gün mezarına gelip, toprağı kokluyor”

Diğer kızı Sevil Güven ise "Babam hayvanları o kadar severdi ki, o yemeden yemek bile yemezdi. Fero’yu çok severdi. Birçok kez yavrulayan Fero’nun yavrularına da baktı. Babamı hastaneye götürdüğümüzde Fero yanımızdaydı. Babamın cenazesi eve gelince de hiç yanından ayrılmadı. Her gün bizimle mezarlığa gelerek toprağa yatıp, onu kokluyor” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 “Gözlerinden yaş aktı”

Kaymaklı Mahallesi’nin muhtarı olan Temel Yılmaz ise "Ömer amca vefat edince Fero çok üzüldü. Gözlerinden yaş aktığını bile gördük. Ömer amcamız vefat edeli üç gün oldu. Kendisi hayvanseverdi. Birçok hayvana bakıyordu. Köpeği Fero çok üzüldü. Hatta gözlerinden yaş aktığını gördük. Ömer amca  çarşıya bile onunla giderdi. Ona çok düşkündü. Uzağa gittiğinde bize emanet ederdi. Sahibi geldiğinde hep çok sevinirdi” açıklamasını yaptı.

                                          

Yorumlar (0)