VeBitcoin’in CEO’su gözaltına alındı 

Kripto para alım-satım işlemleri amacıyla kurulan ve kısa sürede çok fazla üyeyi bünyesine katan VeBitcoin, işlemlerini durdurduğunu açıkladı. MASAK tarafından finansal kaynaklarına bloke konulan şirketin CEO’su ve beraberindekiler bugün gözaltına alındı. 

GÜNDEM 24.04.2021, 12:05 24.04.2021, 13:38
VeBitcoin’in CEO’su gözaltına alındı 

Kripto para yatırımı amacıyla açılan ve kısa sürede milyonlarca üyeye ulaşan VeBitcoin’in yönetimi, ani bir kararla “işlemleri durdurduklarını” açıkladı. Bu açıklama üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu), firmanın ülke içindeki banka hesaplarının bloke edildiğini duyurdu. 

Dün gece saatlerinde firma CEO’su İlker Baş’ın Muğla Menteşe’deki villasında arama yapan polis ekipleri, CEO ve beraberindeki 3 kişiyi gözaltına aldı.

Arama sırasında İlker Baş’a ait olan pek çok dijital materyale el konulurken, CEO’nun önceki gün polise “Muğla Menteşe Ortaköy’deki evine zorla girmeye çalışan 2 kişi hakkında” ihbarda bulunduğu ve bu olayı araştırmak amacıyla Menteşe’deki evine geldiği belirlendi.



Thodex skandalının üstüne VeBitcoin skandalı korkuttu

Henüz Thodex vurgununun izleri silinmemişken kripto para borsasında kısa sürede ses getiren VeBitcoin Anonim Şirketlerinin de işlemleri durdurması, yatırımcıları korkuttu. Muğla merkezli olarak kurulan firmanın CEO’su İlker Baş, Thodex skandalı sonrasında büyük problemler yaşadıklarını ve bu sebeple işlemleri durdurduklarını belirtti. 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ile konu ile ilgili “dolandırıcılık suçlamalarından dolayı” soruşturma başlatıldığını, 4 kişinin gözaltına alındığını ve sorgularının titizlikle devam ettiğini duyurdu. 

Yorumlar (0)