Vebitcoin CEO'sun aylık geliri dudak uçuklattı

MASAK tarafından bütün finansal kuruluşlardaki hesaplarına el konulup gözaltına alınan VeBitcoin CEO’sunun ilk ifadesi ortaya çıktı. İlker B.’nin aylık kazancının 1 milyon 500 bin TL olduğu, bunun 15 bin TL'sini aile ihtiyaçları için harcadığını söylediği belirtildi.

GÜNDEM 25.04.2021, 18:00
Vebitcoin CEO'sun aylık geliri dudak uçuklattı

VeBitcoin CEO’su İlker B. ve eşi Güliz B. ile beraber 4 şahsın Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ilk ifadelerinde firmanın faaliyetleri hakkında ifade veren CEO İlker B., “Bana ait site üzerinden al-sata aracılık ederek komisyon alıp kâr ediyorum. Aylık kazancım yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin TL. Bu meblağın 15 bin TL'sini aile ihtiyaçlarım için harcıyorum.” şeklinde konuştu.

“2018'de siber saldırıya uğradık”

İlker B., emniyetteki ifadesinde, Haziran 2018'de firmayı hedef alan siber saldırı neticesinde müşterilere ait bugünün parası ile yaklaşık 200 milyon TL değerinde kripto varlık çalındığını ifadesinde belirtirken, “Savcılığa konu ile ilgili suç duyurusunda bulundum fakat dosya henüz neticelenmedi.” dedi.

“Borsa gelirinin yüzde 95’ini çalınan paralar için kullandık”

VeBitcoin firmasında 90 binin üzerinde kayıtlı kullanıcı olduğunu, firmanın işlem hacminin aylık ortalama 600 ila 800 milyon TL arasında değiştiğini, söz konusu rakamın binde 2’sini komisyon olarak kesildiğini dile getirdiği ifadesinde, “34 aylık süre zarfı boyunca borsamızın kazançlarının yüzde 95'ini, müşterilerimizin çalınan varlıkları için ödedik. Şu ana kadar 120 ila 130 milyon TL arasında ödeme yaptık. Son dönemde meydana gelen Merkez Bankası kararının ardından müşterilerde bir panik oluştu ve akabinde Thodex isimli kripto para borsası sahibi yurt dışına kaçınca müşterilerimiz bakiyelerini hızlı bir şekilde çekmeyi talep etti. Arta kalan yaklaşık 80 milyon TL tutarı aynı anda ödeme imkanımız olmadı. Çalışmalarımızı 23 Nisan 2021'de sonlandırma kararı aldım. Firmanın faaliyetini son vermeden yaklaşık 10 gün boyunca 90 milyon TL civarında müşterilerin kripto para ve banka hesaplarına ödeme yaptım. Çok daha fazla ödeme yapma şansım olmadığından 23 Nisan günü firmama ait internet adresinde bir duyuru yayımlayarak firmanın faaliyetine son verdim.” sözlerini sarf etti.



Yorumlar (0)