Ve Putin çözüm için "Türkiye" dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan’ın artık çözüme ulaşması gerektiğini belirtti. Putin çözüm için "Türkiye'nin de içinde olduğu" ifadesini kullanarak, "Minsk Grubu kapsamındaki müzakerelere" vurgu yaptı.

GÜNDEM 29.10.2020, 17:36
Ve Putin çözüm için "Türkiye" dedi

Karabağ ile ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye'nin de dâhil olduğu bir müzakere ortamında Azerbaycan ve Ermenistan'ın artık çözüme ulaşması gerektiğini" söyledi.

Bölgede uzun vadeli bir çözümün ancak Azerbaycan ile Ermenistan'ın çıkar dengesi gözetilerek mümkün olabileceğini belirten Vladimir Putin, ilk olarak askeri faaliyetlerin sonlandırılması ve can kayıplarının son bulması gerektiğini, ardından Türkiye de dahil olmak üzere AGİT Minsk Grubu'ndaki ülkelerin katılımıyla müzakere masasına oturulması gerektiğini, Miskn Grubu'nun eş başkanları olarak Rusya, Fransa ve ABD tarafından hazırlanacak teklifler üzerinde çıkar dengesi ve görüş birliğinin sağlanması gerektiğini kaydederek, "Bunu yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda mevkidaşı Vladimir Putin'e "Karabağ sorununu birlikte çözelim" teklifinde bulunduğunu beyan etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Putin'e, "Sen Paşinyan'la görüş, ben de Aliyev ile görüşeyim" dediğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)