Vatandaşları tehdit eden Suriyeli esnafın cezası belli oldu!

İstanbul’da esnaf olarak dükkân işleten ve kısa süre önce sokak ortasında vatandaşlara yönelik hakaret ve tehditler savurduğu görüntülerle gündem olan Suriye uyruklu kişi hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, zanlının sınır dışı edilmesine karar verdi. 

GÜNDEM 13.04.2022, 17:05
Vatandaşları tehdit eden Suriyeli esnafın cezası belli oldu!

Bağcılar’da esnaf olarak çalışan Suriyeli Hamze Hammamı, sokak ortasına koyduğu sandalyenin üzerine oturarak, vatandaşlara tehdit ve hakaret içeren sözler sarf etmeye başladı. Olay kısa sürede büyürken, yaşanan o anlar da kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşıldı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü görüntüler sonrası Hammamı gözaltına alınarak hâkim karşısına çıkarıldı.

Suriyeli şahıs iddiaları reddetti

Kendisine yöneltilen iddiaların tamamını reddeden Hammamı, kimseye hakaret etmediğini, tehditte de bulunmadığını öne sürdü. Dükkân önünde otururken, bir aracın peş peşe korna çalması üzerine kendilerini uyardığını, bunun sonucunda kendisine yönelik bir saldırı girişimi olduğunu belirten Suriyeli şahıs, kısa süre önce Suriye’de yaşayan eniştesini kaybettiğini, bu sebeple ruh halinin kötü olduğunu ve böyle bir olaya karıştığını ifade etti. 

“Türk halkına saygımın ve sevgimin sonsuz olduğunu bağırmak istedim”

Yaşanan tartışma sonrası arkadaşlarının kendisini sakinleştirmeye çalıştığını belirten şahıs, şunları kaydetti:
“O an yaşanan gerginlikle kendimi izah edebilmek için Türk halkına saygımın ve sevgimin sonsuz olduğunu bağırmak istedim. Bana saldırı gerçekleştirildiğini bölgedeki insanlara izah etmeye çalıştım. Polisin geldiğini fark etmedim bile. Polisin geldiğini fark edince hemen sandalyeden kalktım. Bana saldırı gerçekleştirenlerden yana bir şikâyetim yok ama bu görüntüleri çekenlerden şikâyetçiyim. Bir kez daha suçsuz olduğumu belirtmek istiyorum.”

Sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne sevk edildi

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşadığını ve Türk halkına yönelik hiçbir kötü niyetinin bulunmadığını dile getiren Hammamı, tüm suçlamaları reddederek beraatını talep etti.  Mahkeme tarafından bu talebi reddedilen Suriyeli şahıs hakkında sınır dışı edilmesi yönünde karar alındı. Hammamı, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi’ne sevk edildi. 

Yorumlar (0)