Vatandaşları azarlayan Uşak Valisi'nden açıklama geldi!

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın "sosyal izolasyon" teftişi sırasında vatandaşlara yönelik kullandığı ifadeler tepki çekmişti. Vali Kocabıyık, "Yaşanan hadiseyle ilgili yanlış anlaşılmış olmak beni üzer, böyle bir yanlış algı var ise, kusurumuz affola..." dedi. 

GÜNDEM 02.04.2020, 09:13

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve vali yardımcıları ile birlikte sokağa çıkarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde denetim gerçekleştirmişti.

Vali Kocabıyık, kentte alınan tedbirlere ilişkin emniyet ekiplerinden bilgi almıştı.

Denetim esnasında caddenin oldukça kalabalık olduğunu gören Vali Kocabıyık, kurallara uymayan vatandaşlara yönelik "Sosyal mesafeyi ayarla, bak çok dip dibe insanlar, düzelt, herkes hadi!" demişti. 

Vali Kocabıyık, yanında bulunanlara "Bankada, PTT'de işi olanlara izin verilecek. Onun dışında herkese para cezası kesilecek. Böyle gezmeye gelmeyecekler buraya." şeklinde talimat vermişti. 

"Uzak olduğum için öyle seslendim"

Vatandaşlara karşı kullandığı ifadeler nedeniyle sosyal medya platformlarında eleştirilen Vali Kocabıyık, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Vali Kocabıyık, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Yaşanan hadiseyle ilgili yanlış anlaşılmış olmak beni üzer, böyle bir yanlış algı var ise, kusurumuz affola... Dün İsmet Paşa Caddesi’nde denetimlerde bulundum. Görevlilerimizin de bulunduğu bir bankanın önünde sosyal izolasyonun sağlanmadığını fark ettim. Bu sıkıntılı günlerde mesai harcayan tüm arkadaşlarımızın çok yorulduğunu biliyorum. Dolayısıyla hem yorgunluktan hem de düzenlemelerin yeni başlaması sebebiyle bazen aksaklıklar yaşayabiliyoruz. Bu düşünce ile arkadaşlarımızın konumlandığı noktaya uzak olduğum için onlara seslenerek, sosyal izolasyona dikkat etmeleri gerektiği hakkında ikazda bulundum. Topluma hizmet etmek için seferber olduğum bu görevde vatandaşlarımızı kıracak bir tavır sergilemem mümkün değil.”
 

Yorumlar (0)