Van’da TIR dorsesinde 300 düzensiz göçmen yakalandı 

Van Çaldıran’da durdurulan bir TIR dorsesinde 300 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalananlar arasından 4 şüpheli gözaltına alındı. Bitkin düşen göçmenlerin insani ihtiyaçları jandarma tarafından karşılandı. 

GÜNDEM 04.08.2021, 12:18 05.08.2021, 09:06
Van’da TIR dorsesinde 300 düzensiz göçmen yakalandı 

Van Çaldıran Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik çalışmalarına devam ediyor. Yasa dışı göçmen denetimlerini aralıksız sürdüren jandarma ekipleri, gelen istihbaratları değerlendirerek operasyonlar düzenliyorlar. Bu sabah saatlerinde düzenlenen takip ve operasyon ile şehirde seyir halinde olan bir TIR durduruldu.  



Bir dorse içinde 300 göçmen havasız ve susuz  

Durdurulan TIR dorsesinde bulunan 300 düzensiz göçmen, araçtan indirildi. İçerisinde kadınların ve çocukların da bulunduğu 6 İran, 30 Pakistan ve 264 Afganistan uyruklu göçmen grubu temiz havaya oturtuldu.  



Jandarma ekipleri tarafından su ve yiyecek ihtiyaçları karşılanan, maske dağıtılan göçmenler için bölgeye sağlık ekipleri çağırıldı. Muayeneden geçirilen göçmenler, İl Göç İdaresi’ne bildirildi. 



4 kişi gözaltına alındı 

Yasadışı geçişte organizatörlük yaptıkları iddia edilen TIR sürücüsü M.A. ile birlikte M.S., M.S. ve E.S. isimli kişiler gözaltına alındı. Şahısların sorguları devam ediyor. 



Yorumlar (0)