Van’da korona denetimleri kameralı sistemle yapılıyor 

Van da Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile devamlı olarak takip edilen şehirler arasına girdi. Korona tedbirleri kapsamında uygulanması zorunlu olan bu sistem sayesinde maske takmayan ve mesafeye uymayanlar anında tespit ediliyor. 

GÜNDEM 17.03.2021, 17:14 18.03.2021, 10:29
Van’da korona denetimleri kameralı sistemle yapılıyor 

Türkiye’de vaka oranında yüksek olan iller kadar düşük olan iller de aldıkları tedbirlerle dikkat çekiyor. Son olarak düşük riskli iller arasında bulunan Van da kameralı denetim şeklini benimsemiş durumda. Bunun sebebi ise son dönemlerde kentte artan vaka sayıları. 



Hem polisli hem kameralı denetim 

Van’ın şehir merkezinde ve en işlek caddelerinde türlü kontroller yapılıyor. Üniformalı ve sivil polisler halk içinde gezerek vatandaşları maske ve mesafe için uyarıyorlar. Bu uyarılarla yetinmeyen belediyenin yeni adımı ise kameralı sistem ile sokakları izlemek oldu. 

“Dinamik Denetim Modeli” adı verilen sisteme geçen Van’da kameralı sistem il emniyet müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor. 



Kural ihlaline anında tespit  


İlk emniyet müdürlüğünde yer alan polisler, gelişmiş kameralar sayesinde maske takmayan ve mesafeyi korumayan kişileri anında tespit ediyor. Gerekli bilgilendirmeleri caddelerde bulunan polislere geçiyor. Polisler de kural ihlali yapan vatandaşın yanına giderek uyarıda bulunuyor.  

Şehir merkezinde olduğu kadar ilçe merkezlerinde de kameralı sistem ile tespit çalışmaları yapılıyor. 

Yorumlar (0)