Van’da 1 haftada 900’den fazla göçmen yakalandı

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından kentte 14-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 915 kaçak göçmen ve 17 organizatör yakalandı. 

GÜNDEM 22.11.2022, 10:34
Van’da 1 haftada 900’den fazla göçmen yakalandı

Yurt içinde düzensiz göçle mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 14-20 Kasım tarihleri arasında birçok önemli operasyona imza atıldı. 1 haftalık süreçte toplam 915 kaçak göçmen ve 17 organizatörün yakalandığı bildirildi. 

“Yakalanan göçmen kaçakçıları için gerekli adli işlemler başlatılmıştır”

Van’da düzensiz göçle mücadele çalışmaları, cumhuriyet savcılıkları ve mülki makamların talimatları doğrultusunda başarılı bir şekilde devam ediyor. Kentte 14-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan operasyonlarda 915 düzensiz göçmen ve 17 göçmen kaçakçısı yakalanmış, kaçak göçmenleri taşıyan 4 kamyon ve 3 otomobile el konulmuştur. Yakalanan göçmenler adli ve idari işlemlerinin ardından ilgili kurumlara sevk edilirken, yakalanan göçmen kaçakçıları için gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele, halkımızın güveni ve huzuru için faaliyetlere aralıksız devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)