Van ve Mardin'de PKK/KCK operasyonu

Mardin ve Van'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, eski HDP ilçe başkanının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

GÜNDEM 09.02.2022, 20:21 10.02.2022, 10:26
Van ve Mardin'de PKK/KCK operasyonu

Valilik tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, jandarma ekipleri tarafından, PKK/KCK terör örgütünün çalışmalarının deşifre edilmesi amacıyla çalışma yürütüldü.

Bu çerçevede, dün 'terör örgütü üyeliği', 'terör örgütüne isteyerek yardımda bulunma' ve '6415 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarından Mardin ve Van'da 8 şüpheli şahsa yönelik olarak eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimat doğrultusunda düzenlenen operasyonda, eski HDP ilçe başkanının da aralarında bulunduğu şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

"Operasyonlarımız aralıksız bir şekilde sürecek"

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“8 Şubat tarihinde Van merkezli ve Mardin kentinde 8 hedef kişiye yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon neticesinde 8 şüpheli şahıs yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Bölgede halkın güvenlik ve huzurunu sağlamak amacıyla yapılan operasyonlar, yine vatandaşlarımızın desteğiyle daha da kararlı ve kuvvetli bir şekilde aralıksız sürecektir.”

Yorumlar (0)