Van Valisi: Enkaz altında kimse kalmadı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İran'da meydana gelen depremin etkilendiği Van'daki durumla ilgili, "An itibarıyla bu köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır." bilgisini verdi.

GÜNDEM 23.02.2020, 12:35 23.02.2020, 13:47
Van Valisi: Enkaz altında kimse kalmadı

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran'da peş peşe meydana gelen iki depremden etkilenen Van'daki durumla ilgili, "An itibarıyla bu köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde İran'ın sınıra yakın bölgesinde depremin meydana geldiğini hatırlattı.

Depremin hissedildiği sınır bölgesine ekiplerin sevk edildiğini belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybımız yok. Bir kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı. Bölgeye AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri sevk ettik." ifadelerini kullandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran sınırındaki mahalleleri havadan inceledi.

Çalışmalar sürüyor

Türkiye-İran sınırında meydana gelen deprem sebebiyle çok sayıda evin yıkıldığı Van ilinin Başkale ilçesine bağlı mahallelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Merkez üssü İran'ın Khoy şehri olan 5,9 büyüklüğündeki yer sarsıntısının en çok hissedildiği İran sınırındaki mahallelerde birçok ev ve ahır yıkıldı, bir çoğu da ağır hasar gördü.

Depremin ardından bölgeye gönderilen jandarma, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri çalışma başlattı.

Depremin en çok hissedildiği Özpınar Mahallesi'nde 6 kişi ayatını kaybetti. Enkaz altından yaralı kurtarılan 10 kişi de ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Mahallede ahırların yıkılması sebebiyle çok sayıda hayvan telef oldu. Özpınar Mahallesinde, arama kurtarma ekipleri yıkılan evlerin enkazlarında başka kişilerin olup olmadığını kontrol ediyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit de helikopterle deprem bölgesine gittiler.

Ücretli öğretmen, enkaz altındaki vatandaşları kurtardı!

Gelenler Mahallesi İlkokulu'nda görevli ücretli öğretmen Ferhat Tulan, hafta sonu öğrencilere kurs vermek için okulda bulunduğu esnada depremi hissettiğini kaydetti.

Öğrencilerin bulunmadığı sırada sarsıntı yaşandığını ve etrafın toz bulutuyla kaplandığını anlatan öğretmen Ferhat Tulan şunları söyledi:

"Evler yıkılmıştı. Hemen enkazların bulunduğu alana gittim. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla enkazda kalan yaralıları çıkarmaya çalışıyordu. Ben de arama çalışmalarına yardımcı oldum. Enkaz altında 'belim kırıldı' diye seslenen bir yaşlı kadını enkazdan çıkarttım. Tüm yaralıları enkaz altından çıkardık. Ekipler mahalleye geldi. Yaralıları ambulanslarla hastaneye gönderdik. Cep telefonumla köydeki durumu çekmeye çalıştım."

Yorumlar (0)