Van Gölü'nde ceset sayısı 56 oldu

Van Gölü'nde teknenin batması sonucu kaybolanlardan 2'sinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çıkarılan ceset sayısı 56'ya yükseldi.

GÜNDEM 19.07.2020, 12:46 19.07.2020, 16:01
Van Gölü'nde ceset sayısı 56 oldu

Van'da 27 Haziran Pazar günü Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan, daha sonra ise battığı belirlenen teknede ölenlerin sayısı, kayıp kişilerden 2'sinin daha cesedine ulaşılmasıyla 56'ya çıktı.

Van'ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden açılan ve uzun süre haber alınamaması üzerine Altınsaç Mahallesi muhtarı tarafından ihbarda bulunulan kayıp tekne ve kayıp kişilerin cesetlerinin çıkarılması için Jandarma İç Güvenlik Timleri, SAK (Su Altı Arama Kurtarma), JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ile Sahil Güvenlik ekipleri, ROW cihazlarıyla Çarpanak Adası açıklarında arama-tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Bu sabah 27 Haziran'dan bu tarafa sürdürülen çalışmalara bugün sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başlandı. Yabancı uyruklu olduğu tahmin edilen 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla bulunan ceset sayısı 56'ya ulaştı.

Cesetler, Van Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarına konularak otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Van Gölü'nde batan tekne

Van'ın Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran Pazar günü tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine Altınsaç Mahallesi muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarı yapmıştı.

Tekne ve içindekilerin kaybolduğu ihbarı üzerine gece görüşlü termal kameralı helikopter, insansız hava aracı (İHA) ve botlarla Van Gölü ile çevresini oluşturan karada gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde tekne, Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte tespit edilmişti.

Soruşturma kapsamında, aralarında tekneden yüzerek kurtulan Medeni Akbaş'ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındıktan sonra adli merciler tarafından tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)