Van Gölü'nde ceset sayısı 31'e çıktı

Van Gölü'nde teknenin batması sonucu kaybolanlardan 2 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla ulaşılan ceset sayısı 31'e ulaştı.

GÜNDEM 13.07.2020, 14:56 13.07.2020, 17:00
Van Gölü'nde ceset sayısı 31'e çıktı

Van'da 27 Haziran'da göle açılan ve bir daha haber alınamadığı yönünde ihbarda bulunulan teknenin batması sonucu kaybolan ve çoğunluğunun yabancı uyruklu olduğu değerlendirilenlerden 2'sinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden açılan ve bir daha haber alınamadığı için mahalle muhtarı tarafından ihbarda bulunulan tekne ile içindeki çoğu yabancı uyruklu kişilerin cesetlerinin çıkarılması için Jandarma İç Güvenlik Timleri, SAK (Su Altı Arama Kurtarma), JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ile Sahil Güvenlik ekipleri, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla Çarpanak Adası açıklarında arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Çalışmalarda yabancı uyruklu oldukları tahmin edilen 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylelikle ulaşılan ceset sayısı 31'e ulaşmış oldu.

Cesetler, otopsilerinin yapılabilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi cenaze araçlarıyla Van Adli Tıp Kurumu'na götürülüyor.

"Van'da batan tekne" olayı

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran Cumartesi günü tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı durumu güvenlik güçlerine ihbar etmişti.

Kayıp ihbarı sonrasında gece görüşlü termal kameralı helikopter, insansız hava aracı (İHA) ve botlarla göl ile çevresinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde kayıp tekne Çarpanak Adası açıklarında 106,5 metre derinlikte tespit edilmiş ve olayla ilgili olarak 5 kişi tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)