Van Gölü'nde can kaybı 61 oldu

Van Gölü'nde batan teknedekiler için sürdürülen çalışmalarda, 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bununla beraber kazayla beraber göldeki ceset sayısı ise 61 oldu.

GÜNDEM 25.07.2020, 19:27
Van Gölü'nde can kaybı 61 oldu

Van Gevaş Altınsaray'da 27 Haziran saat 22.00'da kendi tekneleriyle birlikte Van Gölü'ne açılan kuzenler Medeni ve Sedat Akbaş için kayıp ihbarı yapılmıştı.

Alabora olan teknede yüzerek kurtulan Medeni Akbaş, 28 Haziran saat 23.00 sularında Tuşba Çitören yakınlarında bulunup jandarmaya götürüldü.

Arama çalışmaları bir aydır sürüyor

Medeni Akbaş'ın verdiği bilgilerle Sedat Akbaş ve kaça göçmenin olduğu teknenin batmış olduğu bölgede arama çalışmaları başlamıştı.

Yapılan çalışmalarla birlikte 11 günün ardından batan teknenin yeri Çarpanak Adası'na 1 kilometre uzaklıkta olan, gölün 107 metre derinliğinde tespit edilmişti ve çalışmalar ise yaklaşık olarak 1 aydan bu yana sürüyor.

Can kaybı 61'e çıktı

Jandarma Arama Kurtarma, Jandarma Su Altı Arama Kurtarma, Sahil Güvenlik ROW Timi ve Deniz Kuvvetleri ROW Timinin de katıldığı batan teknen bulunduğu bölgede araştırmalar bugün de devam etti.

Van Gölü'nün kıyılarında ve yüzeyinde süren çalışmalarla 5 günden sonra 1 cenaze daha çıktı. Bununla birlikte ulaşılan ceset sayısı da 61 olmuş oldu.

Yorumlar (0)