Van'da keşif uçağı düştü: 7 şehit!

Van'da Artos Dağı'nın 2200 rakımına keşif uçağının çarparak kırıma uğradığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2'si pilot olmak üzere 7 şehit olduğunu belirtti.

GÜNDEM 16.07.2020, 08:20
Van'da keşif uçağı düştü: 7 şehit!

Van'da düşen keşif uçağına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye giden ekiplerin Artos Dağı'nın 2200 rakımına keşif uçağının çarparak kırıma uğradığını ve 2'si pilot olmak üzere kahraman 7 şehidin olduğunu bildirdiklerini açıkladı.

Ferit Melen Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari illerinde keşif ve gözetleme görevi yapan uçağın 2015 model insanlı keşif uçağı olarak envantere kayıtlı olduğunu, 15 Temmuz'da saat 18.35 sıralarında bir keşif ve gözetleme görevi için daha Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalktığını belirtti.

Uçakta 2'si pilot 7 emniyet mensubunun olduğu bilgisini veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 22.32 sıralarında en son Van ilinin Başkale ilçesi üzerindeyken kuleyle irtibat sağlandığını, dönüşte olduğu bilgisinin alındığını, ancak saat 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespitinin tamamen kesildiğini, saat 23.15'te ise kendilerine bilgilendirme yapıldığını, bilgilendirme yapılırken 'bir teknik aksaklık olabilikr' denildiğini, bu esnada Gevaş civarından 'uçağın alçaldığı ve gözden kaybolduğuna' dair bir ihbar geldiğini, ihbara binaen tüm ekiplerin havadan ve karadan işaret edilen civarlarda aramalar başlattığını, ihbar edilen noktaya giden ekiplerin ise gece 03.00 dolaylarında Artos Dağı'nın 2200 rakımına keşif uçağının çarparak kırıma uğradığını ve 2'si pilot olmak üzere 7 polisin şehit olduğunun bildirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendilerinin de keşif uçağının düştüğü bölgeye gideceğini belirterek, "Görev şehitlerimiz. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ile birlikte bölgeye hareket etti.

Yorumlar (0)