Van'da kayıp teknenin yeri saptandı

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Van Gölü'nde batan teknenin yerinin tespit edildiği, tekne ile birlikte cenazelerin çıkarılması için gerekli çalışmalara başlandığı belirtildi.

GÜNDEM 08.07.2020, 15:49 08.07.2020, 16:38
Van'da kayıp teknenin yeri saptandı

Van'da 27 Haziran Cumartesi günü Van Gölü'ne açılan ve haber alınamadığının ihbar edilmesi üzerine günlerdir aranan teknenin yeri tespit edildi.

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunması için sabahın ilk ışıklarında arama çalışmaları yeniden başlamıştı.

45 kişilik ekip 10 gündür arıyordu

Havadan, karadan ve Van Gölü yüzeyi ile derinliklerinde 45 kişilik ekip 10 gündür çalışma yürütüyordu. Ekipler Jandarma İç Güvenlik Timi, JAK (Jandarma Arama Kurtarma), Sahil Güvenlik, Emniyet Müdürlüğü, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ve 112 Acil Sağlık ekiplerinden oluşuyordu.

Sonar ve ROW ile su altı tarandı

Deniz Kuvvetlerinden bir ekip ile Milli Savunma Bakanlığı tarafından İstanbul'dan gönderilen 6 kişilik SAK (Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma) timinin de destek sağladığı çalışmalarda, 4 sonar ve 4 ROW cihazıyla su altı taraması yapıldı.

45 kişilik ekibin 10 gündür yürüttüğü çalışmalar neticesinde teknenin yeri tespit edildi ve çıkarılması için operasyon başladı.

Van Valiliği yaptığı son dakika açıklamada Van Gölü'nde batan teknenin yerinin saptandığını, teknenin Çarpanak açıklarında 106,5 metre derinlikte tespit edildiğini, tekne ve cenazelerin çıkarılması için gerekli operasyona başlandığını duyurdu.

Olay: Van Gölü'ndeki kayıp tekne...

Van ilinin Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nde tekneleriyle 27 Haziran'da Van Gölü'ne açılan Sedat Akbaş ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamayınca olay Altınsaç Mahallesi Muhtarı tarafından güvenlik güçlerine bildirilmişti.

İhbar sonrası Van İl Emniyet Müdürlüğü ve Van İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ile çevresinde yürütülen arama çalışmalarında yabancı uyruklu oldukları belirlenen 13 kişinin cansız bedeni bulunmuş fakat tekne bulunamamıştı. Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan 5 kişi adli merciler tarafından tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)