Van'da göçmenlerin umut yolculuğu faciayla bitti: 12 ölü

Van’ın Muradiye ilçesinde kaçak göçmenlerin bulunduğu minibüsün kontrolden çıkması ve takla atması sonucu alev almasıyla yaşanan kazada 12 kişi yaşamını yitirirken, 20 kişi ise yaralandı. 

GÜNDEM 11.07.2021, 08:35 11.07.2021, 16:21
Van'da göçmenlerin umut yolculuğu faciayla bitti: 12 ölü

Van'ın Muradiye ilçesinde göçmenleri taşıyan bir minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde şarampole yuvarlandı ve ardından yanmaya başladı.

Kurtarma ekipleri sevk edildi

Mahalle sakinlerinin kazayı haber vermesi sonucunda bölgeye; 112 Acil Servis, 112 Acil Servis, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarmak Ekibi, AFAD, ve Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Bakanlığı’na bağlı olan Muradiye İlçe Grup Amirliği ekipleri gönderildi.

6’sı yanarak, 12 kişi hayatını kaybetti

Bölgede güvenlik önlemlerinin alınmasıyla birlikte sağlık ekipleri yaralılara, itfaiye ekibi ise yangına müdahale etti. Yaşanan kazada, minibüstekilerin 6’sının yanarak, toplamda ise 12 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi.

20 yaralı var

Kaza sonucunda yaralanan 20 kişi Van, Erciş ve Muradiye ilçelerinde tedaviye alındı. Öte yandan kazadaki minibüs hurda yığınına döndü.

Kazaya ilişkin ihbar alan Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar ile birlikte Muradiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Evren Kaptan bölgeye gelerek bilgi aldı.

Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Yorumlar (0)