Van'da çocukları kaçırılan aileler, HDP il binasına yürüdü

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 22 aile, ellerindeki terör örgütü aleyhine yazıların olduğu pankartlarla HDP il binasına yürüdü. 

GÜNDEM 26.03.2021, 17:49 28.03.2021, 09:07
Van'da çocukları kaçırılan aileler, HDP il binasına yürüdü

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, Van HDP il binası önünde toplandı. Gün geçtikçe HDP binası önünde sayıları artan ve çocuklarına seslenen aileler, devlete teslim olmaları konusunda çağrıda bulundu.

“Dağları kurtlara kuşlara bırakın”

HDP il binası önünde toplanan aileler, ellerindeki pankartlarla birlikte terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Pankartlarda “Çocuklarımızı geri istiyoruz”, “Dağları, kurda kuşa bırakın”, “Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak” gibi yazıların bulunduğu pankartlarla eylem yapan aileler, çocuklarını geri alana kadar bu eylemden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Çocuğu kaçırılan annelerden biri olan Atiye Dayan, kızının 6 sene önce 17 yaşında dağa kaçırıldığını ve onu geri alıncaya dek bu mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

“Oğlumu HDP kaçırdı”

Bir diğer anne Gülü Ereğli ise çocuklarının kaçırılması konusunda HDP’yi sorumlu tutarken, oğlunu HDP’den istediğini, HDP’nin çocuklarını kaçırdığını söyledi. Çocuğuna seslenen anne Ereğli, devlete teslim olma çağrısı yaptı.

Çocuğu kaçırılan annelerden biri olan Güleser Alkan, oğlu Yunus’u PKK’nın kaçırdığını aktardı. Kalp ve şeker hastası olduğunu söyleyen Alkan, oğluna eve dön çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)