Van'da ara verilen çalışmalar ne zaman başlayacak?

Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketi nedeniyle başlayan arama kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları sebebiyle ara verilmişti. Çığ bölgesine doğru hareket eden teknik heyet, yapacakları inceleme sonucu çalışmaların başlayıp başlamayacağına karar verecek.

GÜNDEM 08.02.2020, 10:53
Van'da ara verilen çalışmalar ne zaman başlayacak?

4 Şubat günü Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) başta olmak üzere çok sayıda ekibin toplam 300'ü aşkın personelle yürüttüğü arama-kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir çığ faciası daha yaşanmıştı. 

İki çığ felaketinde 3 kişinin daha cesedinin bulunmasıyla yaşamını yitirenlerin sayısı 41 olurken, 84 kişi yaralanmıştı. 

Çığın düştüğü Karabet Tüneli'ne 4 kilometre mesafede bulunan bölgede, dün çığ altındaki bir itfaiye erini arama kurtarma çalışmalarına başlanmış ancak olumsuz hava şartları nedeniyle ara verilmişti. 

Valilik duyurdu!

Valilikten arama kurtarma çalışmalarının ne zaman başlayacağına ilişkin açıklama geldi. 

"Teknik heyet çığ bölgesine doğru hareket etti"

Açıklamada, kar, tipi ve çığ riski sebebiyle Güzeldere ve Kurubaş geçitlerinde kapatılan Van-Hakkâri kara yolunun ulaşıma açıldığı ifade edildi. 

Van-Çatak ile Bahçesaray yolunun ise olumsuz hava koşulları sebebiyle kapalı olduğu belirtilen açıklamada, "Çığ düşmesi olayıyla ilgili kentte bulunan teknik heyet, çığ bölgesine doğru hareket etti. Ara verilen arama kurtarma çalışmalarına başlanıp başlanamayacağına yapılacak inceleme sonucunda karar verilecek." ifadeleri kullanıldı. 

Müfettişler görevlendirilmişti

Öte yandan, iki çığ faciasını soruşturmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirilmişti. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Van – Bahçesaray karayolu Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.
 

Yorumlar (0)