Valilikten milletvekili aracını durduran polisler hakkında açıklama

Mersin Valiliği, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracının emniyet güçleri tarafından durdurulması ile ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 23.08.2021, 00:54 24.08.2021, 15:00
Valilikten milletvekili aracını durduran polisler hakkında açıklama

Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "18 Temmuz saat 18.30 sularında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın arabasının durdurulması olayına ilişkin, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır." denildi.

"Polisler hakkında yasal işlem başlatılmıştır"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu olayda, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın aracı emniyet güçleri tarafından ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları Trafik Kanunu'nun 71'inci Maddesi G Bendi'nde, hizmet ve görev gerekleri ve güvenlik sebebi ile geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Milletvekilinin kullandığı araç bu çerçevede olmasına karşın polis memurları tarafından durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürü tarafından sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının olduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bir şekilde bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine karşın bekletilmiş fakat mesele İl Emniyet Müdürü'ne intikal ettikten sonra çözüme kavuşturulmuştur. O sırada polis memurlarının yapması gereken eğer tespit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir fakat ön tahkikattan anlaşılmıştır ki görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli olan yasal işlem başlatılmıştır."

Yorumlar (0)