Valilikten 'Arapça sınav' açıklaması

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, motorlu taşıt sürücüleri için e-sınav uygulamalarının 2018 yılından beri yabancı uyruklu olan adayların tercihiyle ilişkili olarak Rusça, Farsça, Fransızca, Almanca, İngilizce, Çince ve Arapça yapılabildiği bildirildi.

GÜNDEM 04.06.2022, 19:15 05.06.2022, 10:34
Valilikten 'Arapça sınav' açıklaması

Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, sosyal medya platformlarında, motorlu taşıt sürücüleri için e-sınav uygulamalarına ilişkin hususun esasını yansıtmayan, doğru olmayan algılamalara sebep olabilecek paylaşımlar yapıldığı anımsatıldı.

"2018'den bu yana uygulanmaktadır"

Kentte, motorlu taşıt sürücüleri için sınavlara dair tüm işlem ve işlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Ölçme, Sınav ve Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, MTSK (Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu) ve MSSY (Merkezi Sistem Sınavları Yönergesi) e-sınav uygulama kılavuzunda yer alan hükümler çerçevesinde hazırlanan e-sınav uygulama sisteminde, yabancı uyruklu olan adaylar için Rusça, Farsça, Fransızca, Almanca, İngilizce, Çince ve Arapça olmak kaydıyla adayın tercihte bulunacağı dille sınava katılabilme olanağı sunulmuştur. Söz konusu seçim adayın kayıtlı bulunduğu MTSK yetkililerince adayın isteği doğrultusunda sınav randevusu basamağında gerçekleştirilmektedir. Bahse konu uygulama, 2018'den beri kullanılmaktadır."
 

Yorumlar (0)