Valilik, kamuya açık eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı

Osmaniye Valiliğinin yaptığı açıklamada; koronavirüs tedbirleri kapsamında kamuya açık alanlarda gösteri, basın açıklaması, miting ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı.

GÜNDEM 01.04.2021, 12:51 01.04.2021, 16:19
Valilik, kamuya açık eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı

Osmaniye’nin, koronavirüs kapsamında açıklanan son vaka haritasında çok yüksek risk grubunda yer alması üzerine Valilik harekete geçti. 

Gösteri ve mitingler 15 gün boyunca yasaklandı

Osmaniye'de, son günlerde artan vaka sayılarının ardından, Kovid-19 tedbirleri kapsamında virüsün yayılmasını önlemek için kamuya açık alanlarda gösteri yürüyüşleri, miting, toplantı, basın açıklamaları ve açık alanda toplanmalar yasaklandı.  

Sağlık Bakanlığının açıkladığı son koronavirüs vaka haritasında 100 binde 244,10 oranla ‘çok yüksek riskli’ şehirler arasında olan Osmaniye’de, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla birtakım yasaklar getirildi.

Tedbirler kapsamında, asayişin korunması için sosyal mesafe kuralına uyularak yapılması planlanan faaliyetler hariç olmak üzere açık alanda toplanma, anma töreni, açık ve kapalı toplantılar, stant açma, miting, çadır kurma, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, basın açıklaması, imza kampanyası gibi etkinliklere yasak getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada bahsi geçen etkinlikler, “13 Nisan 2021 günü saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)