Valilik açıkladı: Altındağ'daki gerilime ilişkin 72 kişi daha gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden gelen açıklamada, geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın ölümüyle neticelenen olaydan sonra başlayan gerginlik sebebiyle 72 kişinin daha gözaltına alındığı duyuruldu. Dün Ankara Emniyeti olayla ilgili 76 şüphelinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

GÜNDEM 13.08.2021, 15:49 15.08.2021, 08:57
Valilik açıkladı: Altındağ'daki gerilime ilişkin 72 kişi daha gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 10 Ağustos’ta Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir vatandaşın öldürülmesinden sonra bölgede alınan tedbirler neticesinde güvenlik güçlerinin ikazlarına kulak asmayan, sosyal medyadan provokatif paylaşımlar yapan ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan 72 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

72 kişi daha gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğünden gelen açıklamada, yakalanan 72 kişiden 43’ü ile ilgili adli, 29'u hakkında idari işlem uygulandığı bildirildi.

Yakalanan kişilerden 28'inin hırsızlık, uyuşturucu madde üretimi, mala zarar verme, kasten yaralama ve gasp suçlarından kaydının bulunduğu belirtilirken, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Daha önce 76 kişi gözaltına alınmıştı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, daha önce Altındağ ilçesinde yaşanan olaylara karışan ve sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan 76 kişiyi gözaltına almış ve bu zanlılardan 38'inin hırsızlık, kasten yaralama ve yağma gibi suçlardan kaydının bulunduğu aktarılmıştı.

Yorumlar (0)