Vali Şahin: Ankara'da geriye gidiyoruz!

Ankara Valisi Vasip Şahin, vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine özen göstermeye çalıştıklarını belirterek, başkentte rakamların geriye doğru gittiğini söyledi. 

GÜNDEM 17.09.2020, 17:30
Vali Şahin: Ankara'da geriye gidiyoruz!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının en fazla olduğu illeri Kayseri, Ankara ve Mersin olarak sıralamıştı.

Bakan Koca, Ankara'da rakamların geriye doğru gideceğini söylemişti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'nı yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başlangıcından beri dikkatli olduğunu ama yaz aylarında düğün ve tatil sebebiyle vaka sayılarının artış gösterdiğini ifade etti.

Vali Şahin, söz konusu artışı engellemeye çalıştıklarını kaydederek, bundan sonraki süreçte insanların bireysel önlemlerinin yanı sıra ekiplerin gerçekleştirdikleri denetimler ve farkındalık yaratma çalışmaları ile bu durumu tersine döndürmeyi umduklarını kaydetti. 

Şahin, yeterince istenmesi durumunda başarıya ulaşılabileceğini belirterek, herkesi bu hususta duyarlı olmaya çağırdı.  

"Ankara'daki rakamlarda gerileme var"

Sağlık Bakanı Koca'nın hem Türkiye hem de Ankara'ya ilişkin rakamlara sahip olduğunu aktaran Şahin, yalnızca söz konusu rakamların dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Şahin, Koca'nın "Ankara'daki rakamlarda gerileme yaşanacak" ifadesini hatırlatarak, bu açıklamaya katıldıklarını belirtti.

"Daha fazla dikkat edilmeli"

Ankara'daki rakamlarda geriye doğru gidildiğini kaydeden Şahin, insanların son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine özen göstermeye çalıştıklarını ifade etti. 

Şahin, yine de önlemlere yeterli düzeyde dikkat edilmediğine dikkat çekerek, daha fazlasının yapılması gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)