Vali: Kaçak ocaklardaki ölümü normalleştiren herkesin vebali var!

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, kaçak ocaklarda yaşanan ölümlerin işsizlik sebebiyle olduğuna dikkat çekerek, "Kömürün çıkarılması için TTK ile özel sektör emek veriyor. 'İnsanlar ne yapsın? İşsizler kaçak ocaklarda çalışıyor' diyen herkesin o ölümlerde vebali var. O ölümleri meşrulaştırıyorsunuz, yumuşatıyorsunuz." dedi.  

GÜNDEM 13.01.2020, 15:59 13.01.2020, 16:15
Vali: Kaçak ocaklardaki ölümü normalleştiren herkesin vebali var!

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dâhilinde gazeteciler ile Öğretmenevi'nde bir araya geldi. Program yoğunluğu sebebiyle etkinliği bugüne aldıklarını kaydeden Bektaş, tüm gazetecilere başarı diledi.

Beştaş, kaçak ocaklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

İnsanların işsizlik sebebiyle kaçak ocaklara girmediğine dikkat çeken Bektaş, "Kömür, kent için önem taşıyor ve çıkarılması için Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile özel sektör emek veriyor. 'İnsanlar ne yapsın işsiz kaçak ocaklarda çalışıyor' diyen herkesin o ölümlerde vebali var. O ölümleri meşrulaştırıyorsunuz, yumuşatıyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

"Kaçak ocaklardaki ölümü normalleştirenlerin o ölümde vebali var"

Kaçak ocaklarda hayatını kaybedenlerin ölümünde bu sözü söyleyen herkesin vebali olduğunu belirten Bektaş, "Kimse kusura bakmasın. Ben dâhil herkesin. Kim kaçak ocaklardaki ölümü normalleştiriyorsa, yumuşatıyorsa onun o ölümde vebali var. Net açık söylüyorum arkadaşlar. Böyle bir şey yok. İşsiz dedik, ölmek zorunda değil. Kurallar neyse uzmanlar konuşacak biz yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Hiç yumuşak bir tarafı yok"

Bektaş, Zonguldak'ta 25 Aralık günü kaçak ocakta hayatını kaybeden iki işçiyi hatırlatarak, "Kentte iki genç ölmüş 2 yaşındaki bebeğinin resimleri gazetede çıkıyor kimsenin umurunda değil. Herkes bunu kanıksamış alışmış. O çocuk nasıl büyüyecek, o kadın çocukla ne yapacak, nasıl bir hayat yaşayacak kimsenin umurunda değil. Böyle bir şey olur mu Allah aşkına. Bu ölüm ucuzlamış böyle bir şey olabilir mi? Kaçak ocaklarda çalışmanın hiç yumuşak bir tarafı yok. Bunu normalleştirmeyeceğiz, bu anormal bir durum." açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)