Vali isyan etti: 2 ay hayırsız evlat olun!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, çok yüksek risk grubunda yer alan kent için "iki ay hayırsız evlat olun" açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 05.03.2021, 16:49 05.03.2021, 18:13
Vali isyan etti: 2 ay hayırsız evlat olun!

Açıklanan vaka haritasında Edirne, kırmızı renkle çok yüksek risk grubunda yer almıştı. Bunun üzerine Edirne Valisi Ekrem Canalp, çok yüksek risk grubunda yer alan Edirne'de vatandaşların tedbirlere uymaları konusunda ciddi uyarılarda bulundu.

İki ay hayırsız evlat olun

Artan vaka sayısı ve vatandaşların önlemler konusunda rehavete kapılması üzerine isyan eden Vali Canalp, "hayırlı evlat olun, 2 ay annenizi babanızı ziyaret etmeyin" açıklamasında bulundu. 

Edirne Valisi Ekrem Canalp, son dönemde yaşanan bu artışa dikkat çekici bir sosyal izolasyon vurgusu yaparak, “istirham ediyorum 2 ay süreyle hayırsız evlat olsunlar. 2 ay süreyle anne ve babalarını dahi ziyaret etmesinler” ifadelerini kullandı.

Toplumun bağışıklığı düşük

İl hıfzısıhha kurulu toplantısına katılan Canalp, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve şu sözlere yer verdi:

"Şu anda pandeminin geçen yıl ülkemizde başladığı ay ve günlerdeyiz. Pandemi geçen yıl Edirne’de yüksek bir seyirle başlamıştı. Sonrasında almış olduğumuz tedbirlerle hem kamu kurum ve kuruluşlarımızın hem de sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın aldığı tedbirlerle Edirne, aylar boyunca Türkiye’de en az vaka çıkan il olmuştu. Toplum bağışıklığının nispeten düşük olması virüsün yayılma hızı açısından çok daha kolay, çok daha avantajlı bir konumu, bizim açımızdan ise dezavantajlı bir konuma getirmektedir.”

Yorumlar (0)