Vakalar 5 ilde yüzde 100 arttı! Bakan Koca sağlık müdürleriyle toplandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarının Tekirdağ, Tokat, Adana, Sakarya ve Mersin'de iki hafta içinde yüzde 100, Erzurum ilinde ise yüzde 50 oranında artış gösterdiğini kaydederek uyarılarda bulundu.

GÜNDEM 27.11.2020, 23:40
Vakalar 5 ilde yüzde 100 arttı! Bakan Koca sağlık müdürleriyle toplandı

Dünyadaki koronavirüs salgınının ikinci dalgası Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. Can kayıpları ve vaka sayılarının dikey yönlü hareketini sürdürmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nca bir dizi yeni tedbirler açıklanırken, Bakan Koca'nın da il yetkilileriyle görüşmesi sürüyor.

Sağlık müdürleriyle görüşme yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu kapsamda, Mersin, Adana, Tokat, Sakarya, Erzurum ve Tekirdağ sağlık müdürleriyle yapmış olduğu toplantıya dair sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşım gerçekleştirdi.

Bakan Fahrettin Koca, gerçekleştirien toplantıda salgının söz konusu şehirlerdeki seyri, hasta yükü, temaslı takibi ve vaka artışlarının üzerinde durduklarını ifade etti.

5 şehirde vakalar yüzde 100 arttı

Bakan Koca yaptığı paylaşımda, "Vakalar, Tekirdağ, Tokat, Mersin, Adana ve Sakarya'da iki hafta içinde yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 50 oranında artış gösterdi. Tedbirlerden verilen her taviz, salgınla mücadele etmeyi zor daha da zor hale getiriyor. Tedbir olmazsa salgının tehdidi sürüyor." dedi.

Yorumlar (0)