Vaka sayısı patladı! Harita kırmızıya boyandı

Tekirdağ'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının patlak vermesi üzerine yoğunluk haritasının kırmızıya boyandığı fark edildi. 

GÜNDEM 12.11.2020, 15:34 12.11.2020, 15:54
Vaka sayısı patladı! Harita kırmızıya boyandı

Tekirdağ'da son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artışa geçti. Bu nedenle Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında Tekirdağ'a ait yoğunluk haritasının kıpkırmızı olduğu fark edildi. 

Ağustos ayında en az yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği şehirler arasında yer alan Tekirdağ'a ilişkin son rakamlar, tehlikenin boyutunu ortaya koydu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tekirdağ'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 96 oranında artış gösterdiğini ifade etti. Bunun üzerine şehirde polis ekipleri tarafından yürütülen denetimler sıkılaştırıldı.

"Maske takmak son derece önemli" 

Konuya ilişkin bir açıklama da Tekirdağ İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan geldi. Söz konusu açıklamada, sokak, cadde, bahçe, park, sahil, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve fabrikalar gibi kamuya açık bütün alanlarda vatandaşların maske takmalarının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, vatandaşların kamuya açık alanlarda sigara içmek için maskelerini çıkardıklarına veya çenelerinin altlarına indirdiklerine dikkat çekilerek, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşılıcılığının engellenmesi için maske kullanımının ciddi derecede önem arz ettiği belirtildi. 

Valilikten de açıklama geldi

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet etmeyen kişiler hakkında gereken yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.


 

Yorumlar (0)