Uzungöl'de yıkım başlayamadı!

Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için tanınan süre doldu. Normalde bugün başlayacak olan yıkım, yapıların boşaltılamaması nedeniyle başlayamadı.

GÜNDEM 05.10.2019, 16:14 05.10.2019, 16:16
Uzungöl'de yıkım başlayamadı!

Uzungöl'ü temmuz ayında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapının yıkılacağını  duyurmuştu. Trabzon Valiliği, turizm sezonunun sona ermesinin ardından Çaykara Belediyesi'ne yazı gönderdi.

Yazıda yıkılacak otel, kafeterya, restoran ve konutların boşaltılması istendi ve yapı sahiplerine tebligat gönderildi. Fakat bugün başlanması planlanan yıkım süreci, 118 yapı sahibinin binaları boşaltmaması nedeniyle başlayamadı.

İmar barışına uygun olmayan yapıların boşlatılması için bir uyarı daha yapılacağı bildirildi.

Ne olmuştu?

Turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte dünyaca bir ünlü turizm merkezi haline gelen Uzungöl için harekete geçilmişti. Bölgedeki imar barışına uygun olmayan kaçak ve çarpık yapıların yıkımına ilişkin Trabzon Valiliğinden Çaykara Belediyesine bir yazı gönderilerek yıkım yapılacak yerlerin boşaltılması ve yıkıma uygun hale getirilmesi istenmişti.

Çaykara Belediyesine gönderilen yazıda, "İlimiz Çaykara ilçesi Uzungöl mahallesi ve çevresinde Doğal SİT Alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde bulunan ve belediye başkanlığınızca yıkım kararı alınan bu yapılan maliklerine 5 Ekim 2019 tarihine kadar yapılarını boşaltmaları yönünde gerekli tebligatların yapılarak binaların boşaltılmasının sağlanması, gerektiğinde boşaltılmaları ve boşaltıldığına dair tutanakların Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne) gönderilmesi" ifadeleri kullanılmıştı.

Çaykara Belediyesi, bu yazının ardından harekete geçerek Uzungöl'deki yapı sahiplerine tebligatları göndermeye başlamıştı. 5 Ekim 2019 tarihine kadar yapıların boşaltılması istenmişti.

Yaklaşık bin 650 hektar alan üzerine kurulu, 1983 yılında milli park ilan edilen ve 2003 yılında da yaklaşık 30 bin hektara varan özel çevre koruma bölgesi ilan edilen Uzungöl, son yıllarda çarpık yapılaşmasıyla dikkat çekiyordu.

Yorumlar (0)