Uzmanlar uyardı! O şehre yasaklar geri gelebilir

Prof. Dr. İsmail Balık, Ankara'nın vaka artışı konusunda kritik bir noktada olduğunu ve böyle giderse yasakların geri gelebileceğini söyledi.

GÜNDEM 05.03.2021, 16:16 05.03.2021, 16:39
Uzmanlar uyardı! O şehre yasaklar geri gelebilir

Normalleşme kararları çerçevesinde açıklanan vaka yoğunluk haritasında orta risk (sarı) grubunda yer alan Ankara için Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Balık'tan kritik bir uyarı geldi.

Kentte rehavet havası var

Kentin, vaka artışında sınırda bir noktada olmasına rağmen rehavete kapıldığına dikkat çeken Balık, bu durumun çok kötü sonuçları olabileceğini aktardı. Normalleşme adımlarıyla beraber yüksek ve çok yüksek kategorisinde yer alan illerde önlemler konusunda gevşeme yaşandığı haberleri günden güne artıyor. Öğretim Üyesi İsmail Balık, bu rahatlamanın bir sonraki aşamada pahalıya mâl olabileceğine ve Ankara'yı daha riskli bir gruba sokabileceğine dikkat çekti.


 

Rehavet artarsa yasaklar geri gelir

Normalleşme adımlarıyla birlikte Ankara'da bir "salıverme" duygusunun hâkim olduğunu belirten İsmail Balık, kenti korumak için sıkı denetimlerin yapılması, kalabalık yerlerde fazla zaman geçirilmemesi gerektiğini aktardı. Balık, virüsün yayılımını engellemek için herkesin üstüne düşeni yerine getirmesini aksi takdirde yasakların tekrar gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)