Uzman Çavuşa iftira atan doktor Tahir Tarımer, FETÖ'den açığa alındı

14 Mart tarihinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan doktor-uzman çavuş tartışması sonrasında Uzman Çavuşu alkışlayan doktor ve personel ile ilgili idari ve adli soruşturma sürerken, FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Doktor Tahir Tarımer açığa alındı.

GÜNDEM 22.07.2022, 11:02 22.07.2022, 14:29
Uzman Çavuşa iftira atan doktor Tahir Tarımer, FETÖ'den açığa alındı

Uzman Çavuş Ali Aladağlı, 14 Mart tarihinde apandisit rahatsızlığı sebebiyle Yatağan’dan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine sevk edildi. Acil serviste çalışan icapçı Doktor Tahir Tarımer ile aralarındaki tartışmanın ardından evraklarını geri istedi. Evrakların verilmesi ile ilgili ikili arasında arbede yaşandı.

“Uzman Çavuş, doktoru darp etti” iddiasıyla gündeme geldi

Bir gün sonra ‘Uzman Çavuş'tan Doktora darp' iddiası ile kamuoyuna, hekimler tarafından hastane acil servis önünde açıklama yapıldı. Olayla ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatıldığını duyurdu. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrah Servisinde Uzman Çavuş Ali Aladağlı, ameliyatının yapılmasından sonra taburcu oldu. Aladağlı, 20-25’e yakın hastane personeli tarafından alkışlarla protesto edilerek taburcu edildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki olaylardan sonra Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, gelişmelere müdahil oldu ve Muğla'ya geldi. Daha sonra olay anına ait güvenlik kamera görüntülerini paylaştı. Kamera kayıtlarında acil servisteki darp iddiasının Uzman Çavuş Aladağlı tarafından gerçekleşmediği belirtilirken, tam aksine Uzman Çavuş'un fiziki saldırıya uğradığı belirlendi.

İdari ve adli soruşturma devam ediyor

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olay ile ilgili hem idari hem de adli soruşturma başlatıldı. Uzman çavuşun taburcu olduğu sırada alkışlayarak protesto eden personel, hastane kapısının kilitlenmesi ve WhatsApp grubundaki paylaşımlar da soruşturma dosyasına dahil edildi. İdari Soruşturma kapsamında Sağlık Bakanlığından gelen müfettişler, alkışlı protestoya katılan personelin kimliklerini tespit ederek ifadelerini aldı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil serviste çalışan Uzman Doktor Tahir Tarımer, 20 Temmuz’da Valilikten Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine iletilen yazının ardından açığa alındı. Dr. Tarımer'in Uzman Çavuş ile aralarındaki olayın idari ve adli soruşturması devam ederken, bu kez de FETÖ-PDY soruşturması kapsamında açığa alındığı açıklandı. Tarımer'in gözaltına alınmadığı, yalnızca soruşturmanın selameti için açığa alındığı bildirildi.

Yorumlar (0)