Uyuşturucu satıcılarının “kökünü kurutuyorlar!” Yüzlerce kişi tutuklandı

“Kökünü Kurutma” operasyonu kapsamında Samsun’da 92, Adana’da 211 sokak satıcısının yakalandığını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

GÜNDEM 04.10.2022, 09:48 05.10.2022, 08:28
Uyuşturucu satıcılarının “kökünü kurutuyorlar!” Yüzlerce kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun ve Adana'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara karşı düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda toplam 303 sokak satıcısının yakalandığını bildirdi.

Adana ve Samsun’da eş zamanlı operasyon düzenlendi

Adana Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi binasında açıklamada bulunan Soylu, Samsun ve Adana başsavcılıkları idaresinde saat 05.00’te eş zamanlı şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanlığı ile Samsun ve Adana emniyet müdürlükleri "Kökünü Kurutma Operasyonu" düzenlediğini ifade etti.

Birçok ekip katılım sağladı, yüzlerce satıcı yakalandı

Saat 04.30 sıralarında operasyona başlandığını ifade eden Soylu, "Saat 07.30’den itibaren, 2,5-3 saat kadar bir süre içerisinde toplam 211 sokak satıcısı yakalandı. Samsun'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ise 92 sokak satıcısı yakalandı. Bu operasyona 2 bin 37 personelimiz katılım sağladı. Öte yandan bir İHA, bir helikopter ve 22 narkotik köpeği de operasyon kapsamında burada bulundu. Özel harekât personellerimiz de bu operasyonda yer aldılar." dedi.

Operasyon için gerek Jandarma Teşkilatının gerekse Emniyet Teşkilatının çok fazla uğraş verdiğini aktaran Soylu, "Düşüncemiz şu ki gerek hudutlarımızda gerekse sınırlarımızın içinde bu uyuşturucu illetini ülkemizden söküp atmaktır. Hem anneye ve babaya hem ailelerimize hem de gençlerimizin ilerde yaşayacakları hayata büyük bir tehdit halini alan bu uyuşturucu illeti, terörle ne şekilde mücadele edildiyse, suç ve suçlu ile her bölgede nasıl mücadele veriyorsak sonunu görene kadar mücadelemize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Soylu, Avrupa’ya atıf yaptı: “Narko kasabalar kuruldu”

Avrupa'da uyuşturucu maddenin neredeyse devlet elinden verildiğini dile getiren Soylu, "Farklı ülkelerde narko kafeler, narko shop'lar açılmaktadır. Bu husus Amerika'da daha da ileri bir hal almıştır. Artık eyaletlerinde “narko kasaba”lar kurulmuştur. Bunlara rağmen çevresindeki coğrafyanın tüm meşakkatini özellikle Orta Doğu ve farklı noktalardan buralara ulaşan o uyuşturucuların durdurulması açısından ortaya konulan tüm çalışmayı beraber sürdürüyoruz. Bu konuda hem Türkiye'de uyuşturucu satışının gerçekleştirilmesi hem çoğunlukla Afganistan'dan hemen yanımızda bulunan komşumuz İran'dan ve birçok bölgeden sentetik ve doğal uyuşturucunun da Avrupa'dan Türkiye, Türkiye’nin dışından farklı bölgelere, özellikle körfez ülkelerine ve Orta Doğu'ya sentetik uyuşturucuların gönderiminin sağlanmasını durdurmak adına hem ülke genelinde hem de uluslararası kısımlarda birden fazla operasyon yapılmıştır, yapılmaya da devam edecektir." dedi.

Soylu, bütün Türkiye'de bu operasyonlara katılan jandarma ile emniyet teşkilatlarına, savcılıklara ve yargı camiasına teşekkürlerini sunarak, "Biliyorum ki bu illeti de Türkiye'den tamamen silecek ya da en alt düzeye indirecek, gençlerimiz ve ailelerimizi inşallah bu kötü maddeden kurtaracağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)