Uyuşturucu baronu "Kral" yakalandı!

Sattığı uyuşturucu paketlerine "King" amblemi bastırarak markalaştıran uyuşturucu baronu yakalandı. "Kral" lakaplı E.S. ve çetesinden 15 milyon lira değerinde uyuşturucu çıktı.

GÜNDEM 20.11.2020, 08:57 20.11.2020, 15:43
Uyuşturucu baronu "Kral" yakalandı!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri, "Kral" lakabı verilen uyuşturucu baronu E.S. ile çetesinin yurtdışından uyuşturucu temin ettiklerini ve bu maddeleri yasadışı olarak İstanbul’a getirdiklerini ayrıca torbacı olarak anılan kişilere dağıtmak üzere oldukları bilgisine erişti.

Jandarma ekipleri bir aydan fazla süren fiziki ve teknik takip neticesinde, organize suç örgütünün yaşadığı Kartal ve Pendik’teki iki ayrı eve, narkotik köpeği "Vadi" ile birlikte operasyon yaptı.

Operasyonda yakalananlardan "Kral" lakabı ile tanınan uyuşturucu baronu E.S.’nin, uyuşturu paketlerinin üzerine lakabının İngilizcesi olan "King" amblemi bastırarak sözde marka yarattığı tespit edildi.

Operasyonda farklı renklerde kalp, kare ve yuvarlak şekillere sahip uyuşturucu haplar ele geçirildi.

"Kral" lakabını taşıyan E.S. ile beraber uyuşturucu çetesi mensupları A.M, D.M, T.S. ve K.O. de tutuklandı.

Uyuşturucunun değeri 15 milyon lira

Operasyonlarda yatak bazası, koltuk altı ve valizlerde saklanmış 17 kilogram kokain, 47 kilogram marihuana, 89.000 adet ekstazi hap, 1500 adet “fişek” olarak isimlendirilen kullanıma hazır hale getirilmiş esrar maddesi ele geçirildi.

Evlerden kalaşnikof makineli silah ile çok sayıda mermi çıktı. Operasyonda, uyuşturucu paketlerinin üzerine basılan "King" yazılı bir kalıp bulundu. Uyuşturucu çetesinden yakalanan uyuşturucunun değerinin 15 milyon lira olduğu belirlendi.

Yorumlar (0)