Uykunun en tatlı yerinde geliyorlar!

Adana'da bölücü terör örgütü PKK/KCK operasyonunda 13 zanlı uykularında yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNDEM 07.08.2020, 08:20
Uykunun en tatlı yerinde geliyorlar!

Kahraman Türk güvenlik güçlerinin yurt içinde ve yurt dışında, ağır koşullar altında, halkın huzur ve güvenliği için aralıksız ve tavizsiz sürdürdüğü operasyonlar devam ediyor.

Kahraman Türk polisi, baskın için yine uykunun en tatlı saatlerini seçti.

Adana'da PKK/KCK bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına karşı yapılan operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltı uygulandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü TEM (Terörle Mücadele Şubesi), PKK/KCK bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında operasyon için harekete geçti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süredir yürüttükleri fiziki ve teknik takipten sonra gözaltı için yeterli kanı oluşunca savcılıktan yakalama kararı çıkardılar.

Hakkında gözaltı kararı alınan 13 zanlının yakalanması için Adana şehir merkezinde tespit edilen iş yeri ve evlere gün doğmadan eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.

Polis Özel Harekat (PÖH) ekiplerinin de destek verdiği şafak baskınlarında 13 zanlı uykularında yakalanarak gözaltı uygulandı.

Şüphelilerin HDP (Halkların Demokratik Partisi) Gençlik Meclisi adı altında, PKK/KCK bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) bünyesinde faaliyet yaptıkları, bu çerçevede örgüt ve örgüt elebaşı lehine duvarlara yazılar yazmak suretiyle propaganda yaptıkları, sıkça bir market zincirini hedef alarak benzin dökmek suretiyle kundaklama yaptıkları tespit edildi.

Baskında gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde gerçekleştirilen aramalarda, 3 adet EYP (el yapımı patlayıcı), 2 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 50 adet mermi, silah yapımında kullanılan malzemeler ve aletler ile çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel döküman bulundu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri adreslerde arama yaptığı sırada Polis Özel Harekat ekiplerinin de baskın düzenlenen adreslerin çevrelerinde güvenlik tedbirleri altığı görüldü.

Terör şüphelileri, önce Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolüne sokuldu ardından sorguları ve işlemleri için Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Yorumlar (0)