Uygur Türkleri, Çin Konsolosluğu önünde toplandı: Ailelerimiz ne durumda 

Çin'in Sarıyer'deki konsolosluğu yakınlarında toplanan Uygur Türkleri, bir türlü haber alamadıkları ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan ailelerinin akıbetini öğrenmek için eylemlerini devam ettiriyor. 

GÜNDEM 12.02.2021, 15:27 13.02.2021, 17:20 Hanife
Uygur Türkleri, Çin Konsolosluğu önünde toplandı: Ailelerimiz ne durumda 

Bir grup Uygur Türkü, ellerinde döviz ve pankartlarla Çin Konsolosluğu yakınında toplanarak, uzun süredir haber alamadıkları aile ve yakınlarının akıbetini öğrenebilmek için eylem yaptı.



Yaklaşık bir aydır eylemleri sürdüren Uygur Türkleri, Çin'deki gözaltı kamplarında tutulmasından korktukları aile üyeleri hakkında bilgi talep etti.



4 yıldır Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan âlimlerinden Mahmud Muhammed’de eyleme destek verenler arasındaydı. Mahmud, Türkiye’de yaşadığı süreçte kardeşlerinden ve yakın akrabalarından herhangi bir haber alamadığını belirtti.



Bunların akıbetini öğrenmek için Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluğuna ulaşmak istediklerini belirten Mahmud,  "Ailelerimizin serbest kalmasını ve kampların kapatılmasını istiyoruz." dedi.



Muhammed,  ayrıca bu konuda Uygur Türkeri’ne yardımcı olmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da yardım istedi.



Çin’de tutuklanıp cezaevine konulan babasından haber alamadığını söyleyen üniversite öğrencisi Abduğanican Tavlan da, Türkiye'nin ve dünyanın Doğu Türkistanlılara destek olmasını istedi. 



Türkiye'de 5 yıldır öğrenci olarak bulunduğunu belirten Fazilet Hanzade ise 2017'den bu yana ailesi, arkadaşları ve akrabalarıyla bir iletişim kuramadığını, eyleme katılan çoğu insanın da kendi durumuyla aynı olduğunu ifade etti.


 

Yorumlar (0)