Uygur Özerk Bölgesi'nde yangın: Türkiye izahat istedi

Dışişleri Bakanlığı, Çin'deki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi olan Urumçi şehrinde meydana gelen yangındaki can kayıplarına dair Çin makamlarından açıklama talep etti.

GÜNDEM 27.11.2022, 01:30 28.11.2022, 09:17
Uygur Özerk Bölgesi'nde yangın: Türkiye izahat istedi

Bakanlık hususa dair gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Çin'deki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi olan Urumçi'de meydana gelen yangında yaralananlar ve yaşamını yitirenler olduğunun çok derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, bu acı olay sebebiyle ülkemizin taziyeleri iletilirken, yaralananlara acil şifalar temenni edildi. 

Açıklamada, "Yangının çıkış sebebiyle dair kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz." denildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilendirmede ise "Çin'den yangının sebepleri hakkında açıklama talep edilmiştir." denildi.

Ne olmuştu?

Çin'deki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi olan Urumçi'de karantina altında tutulduğu öne sürülen apartmanda meydana gelen yangında, 10 kişinin vefat ettiği bildirilmişti.

Yangının çıktığı binada yaşayanların karantina sebebiyle evlerini terk edemediği, itfaiye personellerinin metal engeller ve bariyerlerle çevrili komplekse giriş yapamadıkları için yangına vaktinde müdahale bulunamadığına dair iddialar, gösterilere dönüşen tepkilere sebep olmuştu.

Yorumlar (0)