Usta tiyatrocu Ahmet Uz hayatını kaybetti

Akciğer kanseri ile savaş veren ve yaklaşık 10 gündür özel bir hastanede tedavi altına alınan Ahmet Uz, dün gece hayatını kaybetti.

GÜNDEM 08.11.2020, 18:09 09.11.2020, 14:22
Usta tiyatrocu Ahmet Uz hayatını kaybetti

Sanatçı, yarın öğle namazına müteakiben Üsküdar Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında defnedilecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Ahmet Uz paylaşımı

Ahmet Uz'un hayatını kaybetmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından da mesaj yayınlandı.

Twitter paylaşımında, "Tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı, dizi oyuncusu Ahmet Uz'a Allah'tan rahmet, değerli sanatçımızın yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun." sözlerine yer verildi.

Tam adı Zekai Ahmet Uz olan ve oyunculuğun dışında yapımcılık ve seslendirme sanatçılığı da yapan usta sanatçı, 1945 yılında Ankara'da doğdu.

Müzisyen bir aileden gelen sanatçı, 1970'te İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olması sonrasında bazı özel tiyatrolarda rol aldı.

Yaklaşık 3 yıldır sahne almıyordu

Bursa Devlet Tiyatrosu'na göreve başlayan sanatçı, 1977'de İstanbul Şehir Tiyatrosu'na geçiş yaptı.

Ahmet Uz, emekli olana kadar yaklaşık 25 yıl boyunca Bursa'da sahne aldı ve emekliliğinin sonrasında özel tiyatrolara dönüş yaptı.

Tiyatro Kare tarafından hazırlanan "Leyla'nın Evi" oyunuyla 4 sene tiyatroseverlerin karşısına çıkan ve son olarak Ocak 2018'de sahne alan Uz, sanat kariyeri boyunca 100'den fazla tiyatro oyununun yanı sıra birçok dizi ile televizyon ve sinema filminde görev aldı.

Yorumlar (0)