Üsküdar’da ev sahibi terörü: Kiracısını rehin aldı!

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde evini boşaltmayan kiracısına öfkelenen ev sahibi, silahıyla eve girerek kendisini rehin aldı. 

GÜNDEM 05.07.2022, 17:35 05.07.2022, 17:38
Üsküdar’da ev sahibi terörü: Kiracısını rehin aldı!

Edinilen bilgiye göre olay önceki gün Barbaros Mahallesi’ndeki bir sitede yaşandı. Y.Z.Ö.’nin kiracı olarak kaldığı evi satın alan Ü.Ç. kendisi ile görüşerek okullar kapanır kapanmaz evi boşaltmasını istedi. Okullar kapanmasına rağmen evi boşaltmayan Y.Z.Ö.’ye öfkelenen ev sahibi, beline silahı koyarak gece yarısı evin yolunu tuttu. 

Balkondan içeriye atladı

Olay anında arkadaşları ile birlikte giriş katındaki evinde oturan Y.Z.Ö., cama birisinin vurduğunu fark etti. Balkonun kapısını açarak dışarıya bakan kiracı şahsa küfürler etmeye başlayan Ü.Ç., kapıyı açmasını istedi. Y.Z.Ö.’nün balkon kapısını araladığı esnada içeriye atlayarak giren öfkeli ev sahibi, hem kiracısını hem de onun arkadaşlarını silahla rehin aldı. 

Silah doğrultarak tehdit etti

Y.Z.Ö. ile arkadaşlarını sıraya dizen ve silahı doğrultarak tehditler savuran Ü.Ç., 3 gün içinde evi boşaltmalarını aksi takdirde hepsini öldüreceğini söyledi. Ev sahibinin dakikalarca tehditler savurarak evi terk etmesinin ardından büyük korku yaşayan kiracı ve arkadaşları, polisi arayarak ihbarda bulundu. Polisler gelene kadar evin çatı katına saklanan Y.Z.Ö. ve arkadaşları, ev sahibinin yeniden içeriye girmeye çalışmasıyla daha da panikledi. Evin camlarını kırarak hakaretler savurmaya devam eden Ü.Ç., bölgeye gelen polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. 

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Gözaltına alınarak emniyete götürülen ev sahibi Ü.Ç., işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, konut dokunulmazlığını ihlal ve silahla tehdit gibi iddialardan Ü.Ç.’yi suçlu bularak tutuklanmasına karar verdi. Öte yandan ev sahibinin olay yerine gelirken 2 farklı otomobile de çarparak kaçtığı öğrenildi. 

Yorumlar (0)