Üsküdar'da binada feci patlama! Yaralılar var

İstanbul Üsküdar'da 3 katlı bir binanın üst katında patlama yaşandı. Patlama esnasında ilk belirlemelere göre 4 vatandaş yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hastaneye kaldırıldı. Üsküdar Kaymakamı, patlamanın doğal gazdan kaynaklandığını aktardı ve binanın yıkılacağını ifade etti.

GÜNDEM 07.02.2022, 17:53 07.02.2022, 21:37
Üsküdar'da binada feci patlama! Yaralılar var

İstanbul Üsküdar'da 3 katlı bir binanın üst katında patlama yaşandı. 

Doğalgaz kaynaklı patlama

Patlamaya ilişkin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı ve "İlk belirlemelere göre Üsküdar’da, doğalgaz kaynaklı meydana gelen patlamada yaralanan 4 vatandaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum" sözlerini kullandı.


“Hayati açıdan problemimiz yok”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkmen, “Doğalgaz kaynaklı bir patlama yaşandı. Sokağı ve binayı boşalttık. Hayati açıdan bir problemimiz yok" açıklamasını yaptı.

“2 kişinin durumu ağır”

Konuya ilişkin açıklama yapan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "4 vatandaş yaralandı, 2 kişinin durumu ağır. Patlama esnasında evde olan kişilerin durumu ağır. Biri, patlama sebebiyle binadan düşmüş" sözlerini kullandı.

Görgü şahitleri, patlamanın oldukça şiddetli olduğunu ve ‘bomba patladığını zannettiklerini’ ifade etti.

Emniyet güçleri, yıkılma ihtimali olan apartmana girilmesine izin vermezken, bina sakinleri yıkım anlarını gözyaşları içerisinde izledi.

Yorumlar (0)